Constănțeanul supărat. Degradarea pavelelor din zona veche a orașului trecută cu vederea de autorități! (galerie foto)
Constănțeanul supărat. Degradarea pavelelor din zona veche a orașului trecută cu vederea de autorități!
24 Jul, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2872
Marime text
⦁ Locuitorii din zona peninsulară, dar și trecătorii ocazionali trag un semnal de alarmă în legătură cu degradarea pavelelor din zona veche a orașului
⦁ Majoritatea orașelor din vestul Europei sunt pavate cu piatră cubică ce se apropie mai mult de aspectul natural, rezistă bine-mersi la trafic
⦁ În zona Peninsulei, mai sunt asemenea "oaze" la Lupoaică și sub formă de mormane deja înierbate în portul Tomis
⦁ Imaginea de pe faleză însă demonstrează că stricarea pavelelor are loc chiar și când frecvența traficului este minimă, pe acolo trecând doar vehiculele care aduc materiale sau ridică deșeurile de la șantierul Cazinoului
⦁ Fotografiile sunt mai relavante chiar decât opiniile pur personale
Locuitorii din zona peninsulară, dar și trecătorii ocazionali trag un semnal de alarmă în legătură cu degradarea pavelelor din zona veche a orașului.
Majoritatea orașelor din vestul Europei sunt pavate cu piatră cubică ce se apropie mai mult de aspectul natural, rezistă bine-mersi la trafic, și care poate fi aranjată în varii motive decorative tocmai pentru că nu există limitările date de caracteristicile unui pătrat perfect.
În zona Peninsulei, mai sunt asemenea "oaze" la Lupoaică, pe o mică alee care dă în strada Cristea Georgescu, ...și sub formă de mormane deja înierbate în portul Tomis, cam prin dreptul bisericii armenești, plătite odinioară din bani publici și aruncate grămadă cu ocazia punerii actualelor pavele.
Fotografiile sunt mai relavante chiar decât opiniile pur personale.
"Le observăm mai des decât ne dorim, fie că suntem la volan, fie că suntem pietoni. În primul rând, chiar dacă nu ar exista deloc mașini în peninsulă, decât cu excepții precum aprovizionarea, colectarea gunoiului etc., aceste pavele s-ar degrada și în condițiile unui trafic foarte redus.
Imaginea de pe faleză sper să lămurească clar ce se întâmplă (stricarea pavelelor are loc chiar și când frecvența traficului este minimă, pe acolo trecând doar vehiculele care aduc materiale sau ridică deșeurile de la șantierul Cazinoului).
Din punctul meu de vedere cauzele ar fi două: (1) forma pavelelor, cu un raport suprafață/grosime care le face mai sensibile la acțiunea unei presiuni verticale decât ar fi spre exemplu piatra cubică "clasică" și (2) un fenomen care se întâmplă în natură fie că este vorba de un bolovan de 5 tone sau pietrișul de pe o plajă...și anume tendința oricărui obiect care are proeminențe, linii drepte, sau muchii bine definite de a fi erodat preferențial tocmai la muchii și colțuri", susține un constănțean supărat.
Prin urmare, adaugă constănțeanul, degradarea pavelelor are loc și pentru că sunt tăiate prea precis, și chiar dacă "am fi umbla pe ele doar cu biciclete, role și trotinete, tot s-ar ciobi în timp".
sursa foto: Facebook
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Constănțeanul supărat Orașul este gri. Pentru ce să vă mai ținem la primărie? (galerie foto)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii