Constănțeanul supărat. Draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi, greu de descifrat "Au apărut și au dispărut zone verzi, de ce?"
Constănțeanul supărat. Draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi, greu de descifrat: "Au apărut și au
17 Oct, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
7565
Marime text
- În această perioadă, draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi se află în dezbatere publică, înainte de a fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului
- Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro
- Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat
- Tot din aplicaţie aflăm că au fost inventariaţi 146.560 de arbori
- O constănțeancă, susține că a reușit să se uite pe Registrul Spațiilor Verzi, însă nu își dă seama dacă ceea ce dorește primăria este o consultare publică
În această perioadă, draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi se află în dezbatere publică, înainte de a fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului.
Constănțenii pot consulta harta spaţiilor verzi din municipiu, accesând aplicaţia Registrul Local al Spaţiilor Verzi (RLSV) de pe site-ul Primăriei Constanţa – www.primaria-constanta.ro.
Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat.
De asemenea, din inventarul ierbii şi al copacilor reiese că suprafaţa destinată parcurilor, parcurilor sportive, parcurilor expoziţionale este de 422.117 mp.
Tot din aplicaţie aflăm că au fost inventariaţi 146.560 de arbori.
O constănțeancă, susține că a reușit să se uite pe Registrul Spațiilor Verzi, însă nu își dă seama dacă ceea ce dorește primăria este o consultare publică.
"De la început ni se spune ca datele sunt parțiale, unele nu sunt actualizate, ce ne rămăne ar fi să facem observații dacă recunoaștem că lipsește vreun pomișor. Este un instrument colaborativ? Mă îndoiesc, pentru că trebuie să conțină date specifice pe care nu avem cum să le furnizăm (specia copacilor, înălțime, de exemplu), dar nici acest lucru nu ni se spune nicăieri, ce conține, de fapt, un asemenea registru. Legenda este atât de minusculă că nu ajută decât în câteva cazuri. În schimb, apar din ce în ce mai multe întrebări - au apărut și au dispărut zone verzi, de ce? Doar că nu este prevăzut să ni se răspundă la acest tip de observații, pentru că nu decurg din vreo problemă a Registrului, ci, în sfârșit, din utilizarea cetățenilor a acestuia. Atașez două poze - una cu situația terenului faimos de la Lupoaică - pare că a fost spațiu verde acolo înainte de a se rupe o bucată care a devenit proprietate privată, nu? Iar cealaltă - pare că toată zona din stânga Comandamentului Flotei, pe unde se face coborârea spre portul Tomis, este spațiu privat, chiar și în dreptul (spatele) Hotelului Palace. Îmi amintesc că zona era parte din Dosarul Retrocedărilor, dar oare care mai este situația? Registrul Spațiilor Verzi cred că ne deschide ochii asupra gradului de transparență care ar trebui să existe la toate nivelurile: domeniu public, urbanism, bani publici, autorități publice. Vă puteți uita după spațiile pe care le cunoașteți și după pomișori pe site-ul primăriei", susține Simona N., din Constanța.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii