Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat. Fiica unei bătrâne reclamă modul în care sunt tratați pacienții de pe secția de Nefrologie a Spitalului Județean. Ce spun reprezentanții unității medicale despre situația creată?

ro

10 Jan, 2023 14:45 9444 Marime text



O constănțeancă supărată ne-a sesizat cu privire la cazul mamei sale, internate în cadrul secței de Nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență Constanța.

Femeia susține că „pacienții din secția de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență Constanța sunt supuși unui tratamentul inuman”.

În susținerea afirmațiilor sale, constănțeanca a trimis pe adresa redacției și o serie de fotografii, care înfățișează brațele mamei sale cu echimoze, vezi secțiunea „foto”.

„În acelați salon mai este o pacientă tot cu semne urâte și vânătăi”, a mai scris constănțeanca, „toate sunt rezultatul încercărilor nereușite de a pune o branulă sau de a lua vreo probă de sânge de către cadrele medicale angajate în această secție”.
 
Din motive de GDPR, am ales să publicăm doar fotografiile pentru care există acord de fotografiere și publicare.
 
Purtătorul de cuvânt al SCJU, Crina Kibedi a declarat pentru ZIUA de Constanța ca pacientul a venit în stare comatoasă la spital și primește tratament anticoagulant, acesta fiind motivul prezentei echimozelor, însă în niciun caz nu se pune probleme de rele tratamente.


La rândul său, proff. univ. dr. Liliana Tuţă, şefa secţiei de Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a precizat pentru ZIUA de Constanța că pacienta în vârstă de 87 de ani este stabilă în acest moment din punct de vedere al bolii de rinichi de care suferă și a amintit că aceasta s-a prezentat la spital în comă, cu probleme de coagulare a sângelui. „Pacienta a primit tratamentul anticoagulant. Echimozele apar când se administreaza acest fel de tratament. În plus, pacienta are și alte comorbidități, însă în acest moment starea s-a ameliorat, ținând cont că a venit la noi în comă.

Aparținătorii trebuie să știe că doar medicul curant are voie să discute cu aparținătorii datele din dosarul medical, nu asistentele iar referitor la nemulțumirile legate de infirmirele de pe secție, trebuie să vă spun că ajutăm pe toată lumea cu oamenii puțini pe care îi avem”, a mai spus dr. Liliana Tuţă.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Constănțeanul supărat! Pericol în trafic. „Microbuzul companiei GMS scotea fum,mult fum"!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii