Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe strada Corneliu Coposu din Palazu Mare îi cer primarului Chițac să nu autorizeze construcția unui bloc în cartier
Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe strada Corneliu Coposu din Palazu Mare îi cer primarului Chițac să
23 Mar, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
4754
Marime text
- Locuitorii cartierului Palazu Mare au transmis o scrisoare primarului Vergil Chitac cu privire la construirea unui ansamblu de locuințe colective în zonă
- Scrisoarea este o contestație la cererea înaintată de SC C&C Real Ambient SRL, care a solicitat eliberarea autorizației de construcție pentru “construire locuințe colective” , demisol , parter și 4 etaje în cartier
- Constănțenii supărați îi cer edilului ca înainte de a lua o decizie cu privire la emiterea autorizației, să analizeze situația la fața locului
- Demersurile constructorului SC C&C Real Ambient datează din 2018 atunci când au obținut certificatul de urbanism
- Ulterior, solicitarea lor a ajuns și la Agenția pentru Protecția Mediului și la Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa
Locuitorii cartierului Palazu Mare de pe strada Corneliu Coposu au transmis o scrisoare primarului Vergil Chitac cu privire la construirea unui ansamblu de locuințe colective în zonă.
Oamenii susțin că se bazează că edilul le va soluționa solicitarea și îi va sprijini în acțiunea de a nu mai permite construirea de blocuri între case.
Scrisoarea deschisă se dorește a fi o contestație la cererea înaintată de SC C&C Real Ambient SRL, cu sediul în Constanța pe strada Toamnei nr 2 , pentru eliberarea autorizației de construcție pentru “construire locuințe colective” , demisol , parter și 4 etaje în cartier Palazu Mare , pe strada Corneliu Coposu , nr 28 .
Redăm mai jos, mesajele transmise de locuitorii din Palazu Mare, primarului Vergil Chițac:
“Construcția unui bloc într-un cartier de case , va limita spațiile verzi existente;
Nu s -a efectuat un studiu din care să reiasă gradul de însorire a tuturor construcțiilor mici din zonă;
Infrastructura cartierului este proiectată să suporte un număr limitat de locuitori;
Accesul la imobil se face pe străzi înguste , de maxim 2 mașini;
Prin construcția acestui imobil, ne va fi îngrădit dreptul la intimidate în locuințe ceea ce contravine prevederilor Constituției României cap II ART.26 ( 1) cât și Codului Civil Art 58 ( 1) privind dreptul la intimidate;
Prin aprobarea unor astfel de construcții colective nu faceți decât să stricați imaginea zonei și respectiv a orașului ce avea în zona noastră PUZ-ul în conformitate cu prevederile aferente construcțiilor individuale D+P+1 și care a fost refăcut în anul 2011 fără o dezbatere reală cu locuitorii zonei;
Nu este firesc să ne privească în curte un număr foarte mare de persoane ce vor locui în acest imobil în contextul în care noi am construit aceste case tocmai pentru a avea confort și initimitate știind că în această zona vor fi construite doar case cu nivel P + 1, conform PUZ inițial și că acesta nu poate fi schimbat la bunul plac al unuia sau altuia;
Dorim să fim înțeleși că nu ne opunem modernizării cartierului în care locuim, dar nu în felul neprofesionist în care se construiește în acest moment “ – susțin locuitorii de pe strada Corneliu Coposu.
Constănțenii supărați îi cer edilului ca înainte de a lua o decizie cu privire la emiterea autorizației, să analizeze situația la fața locului. Oamenii au atașat și o serie de fotografii sugestive.
Demersurile constructorului SC C&C Real Ambient datează din 2018
În 2019, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare - „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire imobil P+4E locuinţe colective”, amplasat în municipiul Constanţa, - Palazu Mare, str. Corneliu Coposu nr. 28, lot 1, jud. Constanţa, titular SC C&C Real Ambient SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Toamnei.
La începutul anului trecut, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a avut pe ordinea de zi şi solicitarea de emitere a avizului arhitectului-şef „PUD - construire imobil locuire colectivă, pe strada Eugen Lovinescu nr. 23A lot 2 - strada Corneliu Coposu lot 3 şi 4“. Investitor este societatea SC C&C Real Ambient SRL.
Terenul care a generat documentaţia are o suprafaţă de 1.242 mp şi este amplasat în nordul intravilanului municipiului Constanţa, având ieşire la strada Corneliu Coposu şi prin aleea privată de acces ce face legătura între strada Corneliu Coposu şi strada Eugen Lovinescu.
Suprafaţa de teren care a generat PUD are ca vecinătăţi: la nord - alee privată pietonală ocazional carosabilă (IE 215254 drum proiectat şi IE 212207 drum proiectat); la sud - proprietăţi private IE 223119 şi IE 240823; la est - IE 212207 strada Corneliu Coposu; la vest - proprietate privată IE 215253. Utilizări admise - locuinţe colective, POT max. - 60%,
CUT max. - 3; RH max - P+14 (H. max cornişă – 45 metri). Pentru imobilul situat în Palazu Mare, strada Corneliu Coposu, lot 3 şi lot 4 + strada Eugen Lovinescu, nr. 23A, lot 2.
Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 4092 încă din 06.11.2018, prin care se înştiinţează că regulamentul de construire va fi realizat în baza unui Plan Urbanistic de Detaliu care va stabili posibilităţile de construire pe lot, reglementările accesurilor şi ale retragerilor.
Obiectivul propus, din punct de vedere funcţional şi estetic, se va încadra în zonă, neintrând în contradicţie cu specificul acesteia.
Imobilul propus se va organiza funcţional astfel: demisol - locuri de parcare, casa scării, spaţiu tehnic; parter - hol acces, casa scării, spaţii depozitare cărucioare/biciclete, un apartament cu 3 camere; 6 apartamente cu câte 2 camere; etaj 1 – hol acces, casa scării, un apartament cu 3 camere; 6 apartamente cu câte 2 camere; o garsonieră; etaj 2 – hol acces, casa scării, un apartament cu 3 camere; 5 apartamente cu câte 2 camere; 1 garsonieră; etaj 3 – hol acces, casa scării, un apartament cu 3 camere; 5 apartamente cu câte 2 camere; o garsonieră; etaj 4 – hol acces, casa scării, un apartament cu 3 camere; 5 apartamente cu câte 2 camere; 1 garsonieră. În total vor rezulta 36 de apartamente din care 5 cu câte 3 camere, 27 cu câte 2 camere şi 4 garsoniere. Toate camerele de locuit beneficiază de lumină naturală şi însorire minimă conform OMS nr.
1119/04.02.2014.
C&C Real Ambient SRL, în datele Registrului Comerţului
Înfiinţată în anul 2015, societatea C&C Real Ambient SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei.
Asociaţi persoane fizice sunt: Cartali Carmen Chirana şi Calagi Cosmina, fiecare cu câte 50%. Administratorul societăţii, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Calagi Cosmina.
Facem mențiunea că am încercat să obținem un punct de vedere și din partea constructorului, însă numărul de telefon înregistrat în fișa de la Registrului Comerțului nu poate fi apelat.
Citește și:
Iată cum va arăta imobilul de patru etaje ridicat în Palazu Mare de C&C Real Ambient! (document)
Imobilul de patru etaje ridicat în Palazu Mare de către C&C Real Ambient SRL, la mâna constănţenilor
Un nou imobil de patru etaje, în Palazu Mare. Ce firmă a primit undă verde de la APM Constanţa
C&C Real Ambient Constanţa, o nouă cerere pentru aviz de mediu înregistrată la Agenţia pentru Protecţia Mediului
Tags: Vergil Chitac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii