Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:31 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Locuitorii din Peninsulă cer explicații oficiale de la primărie legat de „cascada mizeriei” de pe faleza din fața Comandamentului flotei

ro

28 Jun, 2021 00:00 3399 Marime text
  • Asociația Baricada Verde trăgea un semnal de alarmă pe rețelele de socializare în legătură apa deversată în mare, după o ploaie năpraznică care a căzut peste oraș
  • City managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, afirma tot în mediul virtual că au fost prelevate probe, chestiunea s-a lamurit, dar nu a oferit prea multe informații
  • Constănțenii care locuiesc în zonă, se întreabă, pe bună dreptate, dacă analizele arată că sunt ape pluviale neimpurificate, de ce datele nu sunt publice?
  • Oamenii au depus adrese oficiale la Primăria Constanța pentru a lămuri acest aspect

În urmă cu aproape două săptămâni, Asociația Baricada Verde trăgea un semnal de alarmă pe rețelele de socializare în legătură cu "cascada mizeriei", de pe faleza din fața Comandamentului Marinei Militare.

Apa insalubră care se deversează în mare după fiecare ploaie serioasă.

City managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, afirma tot în mediul virtual că au fost prelevate probe , chestiunea s-a lamurit, dar nu a oferit prea multe informații.
Constănțenii care locuiesc în zonă, se întreabă, pe bună dreptate, “dacă totul e perfect iar analizele arată că sunt ape pluviale neimpurificate, încadrate în parametrii legali, cum spune legea, că doar în aceste condiții se pot deversa în mare, de ce nu sunt publice?”.

Oamenii au depus adrese oficiale la Primăria Constanța pentru a lămuri acest aspect.

Un alt constănțean supărat, spune că “pornind de la două afirmații ale cuiva din Primărie, am trecut azi pe la plaja Modern, să văd cu ochii mei, drenurile care nu funcționează și pe unde alunecă taluzul la baza falezei, pentru că nu-i așa ?...., acolo trebuie consolidat printr-o șosea de coastă. Dacă sunt probleme ceva mai sus pe versant șoseaua de coastă nu are la ce folosi. Părerea mea e că nu drenurile sunt problema (apa încă se scurge până în mare), ci canalul colector de la baza falezei, colmatat în multe părți. Dar se poate decolmata la un preț mai mic decât cel al unei șosele. Dincolo de faptul că acest canal nu a mai fost curățat cu anii, a mai intervenit și neglijența celor care au curățat vegetația în luna aprilie a acestui an, rampa de pământ pe care s-a cățărat excavatorul de pe plajă pe taluz existând și în prezent...și blocând o porțiune din canalul colector. Frumos era dacă ar fi curățat locul odată treaba terminată. Sunt curios dacă există vreun studiu geotehnic care să semnaleze riscul unor alunecări de teren în prezent, făcut de o firmă cât de cât serioasă”.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii