Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat O pensionară supărată că i s-a „tăiat” abonamentul la CT BUS pentru că i s-a majorat pensia. Ce spune legislația

ro

28 Oct, 2024 17:00 215 Marime text
  • O pensionară din Constanța a reclamat cotidianului ZIUA de Constanța faptul că a fost contactată de către reprezentanții Primăriei Constanța cu privire la faptul că trebuie să restituie abonamentul CT BUS
  • Astfel, prin ordonanţa de urgenţă nr. 105/2024 privind unele măsuri de protecţie social, au fost făcute modificări ale pragului doar pentru pensionarii care beneficiază de sprijin pentru tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, compensarea medicamentelor și ajutorul de încălzire și suplimentul de energie
 
O pensionară din Constanța a reclamat cotidianului ZIUA de Constanța faptul că a fost contactată de către reprezentanții Primăriei Constanța cu privire la faptul că trebuie să restituie abonamentul CT BUS, motivul fiind că nu se mai încadrează în categoria beneficiarilor de gratuitate pe transportul public din oraș.
 
Redăm sesizarea femeii: „ Buna ziua. Sunt o pensionară din acest oraș și azi am avut surprinderea sa fiu sunată din partea  împărăției (Primăria Constanța) să mă prezint și să restitui abonamentul pe CT Bus întrucât mi-a crescut pensia și nu mă mai încadrez în plafon. Țin să reamintesc că acest plafon nu a mai fost mărit de 3-4 ani rămânând același de ani buni. Ăsta e respectul acestui distins edil al nostru, oare ce câștigă în operațiunea aceasta?????”.
 
Într-adevăr, în această perioadă, sunt verificate eligibilitatea permiselor de transport cu titlu gratuit eliberate de subordonatele Primăriei Constanța, în concordanță cu majorările de la pensii din această toamnă.
 
Totodată, amintim și faptul că a fost adoptate o Hotărâre de Urgență prin care au fost stabilite modificările la plafoanele pentru anumite beneficii pentru pensionari, însă la această categorie nu au fost emise modificări, pragul la care se încadrează beneficiarii rămânând același, mai precis, de gratuitate pe transportul în comun beneficiază persoanele în vârstă de peste 70 de ani indiferent de venituri, pensionarii cu pensii de până la 2.310 de lei inclusiv și persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri.
 
 
Astfel, prin ordonanţa de urgenţă nr. 105/2024 privind unele măsuri de protecţie social, au fost făcute modificări ale pragului doar pentru pensionarii care beneficiază de sprijin pentru tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, compensarea medicamentelor și ajutorul de încălzire și suplimentul de energie.
 
În perioada 02.12.2024 – 30.12.2024, la sediul Serviciului sprijin comunitar al DGAS Constanța, din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4, pensionarii pot depune cererile/declarație pe propria răspundere pentru permisele de călătorie aferente anului 2025. Beneficiarii trebuie să se depună la sediul DGAS o cerere – declarație pe propria răspundere, copie a actului de identitate (și actul de identitate original pentru verificare), iar pentru cei care au pensie mai mică de 2310 lei este necesar cuponul de pensie. Cererile se depun de luni până joi în intervalul orar 08:00-14:00, iar vineri în intervalul orar 08:00-12:00.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
CT Bus Se redeschide toneta de bilete de la Tomis Mall din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii