Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:38 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Semnal de alarmă tras de un medic -“Dacă o astfel de dramă s-a petrecut în Matei Balș, restul spitalelor publice sunt de o vulnerabilitate greu de cuantificat”!

ro

01 Feb, 2021 00:00 5205 Marime text
  • Este medic infecționist în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța
  • Este prezentă la datorie, din prima clipă a pandemiei de SARS-Cov2
  • A reacționat public și după tragedia de la secția de ATI a spitalului județean din Piatra Neamț, unde au murit 16 bolnavi de Covid 19
  • O face, din nou și după incendiul de la Matei Balș, tragedie în care și-au pierdut viața 7 persoane
  • Dr. Corina Mitroi-Maxim afrimă cu fermitate – cerem acreditarea unor spitale depășite fizic și moral. Trebuie să se construiacă spitale noi!
 
Este medic infecționist în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, prezentă la datorie, din prima clipă a pandemiei de SARS-Cov2.
A reacționat public și după tragedia de la secția de ATI a spitalului județean din Piatra Neamț, unde au murit 16 bolnavi de Covid 19, și o face, din nou și după incendiul de la Matei Balș, tragedie în care și-au pierdut viața 7 persoane.
Dr. Corina Mitroi-Maxim, afirmă cu fermitate – cerem acreditarea unor spitale depășite fizic și moral. Trebuie să se construiacă spitale noi!
 
“În spitalele vechi, ceaușiste, renovate doar pe alocuri și niciodată complet, vine periodic ANMCS-ul ca să verifice dacă avem proceduri operaționale updatate și dacă le respectăm.
Pentru fiecare pàrț emanat, tre' să ai procedură...că doar nu-l dai...așa, pur și simplu...
În țările civilizate, își au sensul...
În țara bananieră, Românica, nu prea...
 
Bine că ne acoperim de hârtii și de proceduri care mai de care mai stufoase, de comitete și alte cele care fac controale peste controale...în ideea de a se obține acreditarea spitalelor de către ANMCS...ca să fie bine și nu rău!
 
Formă fără fond...cerem acreditarea unor spitale depășite fizic și moral, în care infecțiile intraspitalicești sunt inerente.
 
Pentru că, mai ales acum, în pandemie, îngrămădim pacienții, unii peste alții, claie peste gramadă. Pentru ca nu avem alternativă.

 
Corpul medical este mereu hulit că vrea doar salarii, sporuri...că nu țipă și pentru conditiile de lucru.
 
Nu e chiar așa...Știti de câte ori, în această pandemie, noi, medici și asistente, ne-am depășit competența pentru a ne ajuta pacienții? Pentru a le da o șansă în plus?!
 
Improvizașii cu 2 surse de oxigen la același pacient?! Mască de CPAP în secție obișnuită de boli infectioase pentru că în STI nu exista niciun loc?!
 
Câtă vreme, merge bine...pe principiul, las' că merge și așa...e bine...Dar când se intâmplă ceva?! Când se produce un incendiu, de ex?!
 

Cine e de vină? Cine răspunde? Boii care și-au depășit competența, ca să nu-și lase pacienții să moară?!
 
Ca atare, nu trebuie să lăsați totul numai pe umerii noștri!
 
Ce ar fi să țipăm cu toții...că trebuie să se construiască SPITALE NOI!
 
Și să lăsăm de o parte, o dată pentru totdeauna, aceasta fractură care ne guverneaza societatea și care ne-a scindat...de o parte, noi, corpul medical și de cealaltă parte, voi, bolnavii. Suntem cu toții, de aceeasi parte a baricadei.
 
Pentru infectioniști, din Balș pleacă ora exactă în specialitatea noastra.
Dacă o astfel de dramă s-a putut petrece în Institutul Matei Balș, categoric, restul spitalelor publice din această țară sunt de o vulnerabilitate greu de cuantificat!”, a scris mediul pe pagina de pe o rețea de socializare.
 
Citește și:

Mesaj tulburător al unui medic constănțean “După tragedia de la Giulești, nu s-a schimbat mai nimic în spitale. (...) Un șef mi-a spus să plec afară, dacă vreau să lucrez într-un spital ca afară!”

Medic în prima linie a luptei cu coronavirusul. Ziua care face diferența pentru pacientul bolnav de Covid19. Nu există Dumnezei. Vindecarea este muncă de echipă (galerie foto

UPDATE 8 10 bolnavi de COVID au murit ! Incendiu devastator la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț
concluzii Despre incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Forțe umane și tehnice participante

Incendiu Spitalul Județean Piatra Neamț Medicul rănit, transportat în Belgia cu un avion al Forţelor Aeriene Române
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii