Constănțeanul supărat. Un consilier local de la USR PLUS acuză proprietarul unei clădiri cu valoarea istorică că ar fi făcut modificări după bunul său plac!
Constănțeanul supărat. Un consilier local de la USR PLUS acuză proprietarul unei clădiri cu valoarea istorică
21 Aug, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3730
Marime text
- Parterul unei clădiri de apartamente din Constanța, construită la începutul secolului XX, a fost modificată de proprietar, după bunul plac, susține consilierul local municipal Cătălin Iacob
- A schimbat tâmplăria, a recompartimentat în interior, a pus copertine, a montat firmă luminoasă și a pus materiale publicitare pe fațadă. Toate acestea fără autorizație
- Ulterior a venit la comisia de estetică urbană pentru avizare și intrarea în legalitate
- Potrivit viceprimarului municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, proprietarul clădirii la care face referire colegul său, consilierul Iacob sunt cei de la Libri Maris SA
- Comisia tehnică analizează lucrări cu impact în estetica urbană și funcționează în cadrul Primăriei Constanța și este formată din arhitecți, urbaniști și specialiști în monumente istorice
Clădirea din imagine este una din puținele clădiri de apartamente care s-a păstrat în Constanța și care datează de la începutul secolului XX, susține consilierul local municipal de la USR PLUS, Cătălin Iacob.
„Proprietarul spațiului de la parterul clădirii nu a ținut cont de valoarea istorică și urbanistică a clădirii și a început să facă modificări după bunul său plac.
A schimbat tâmplăria, a recompartimentat în interior, a pus copertine, a montat firmă luminoasă și a pus materiale publicitare pe fațadă. Toate acestea fără autorizație.
Acum a venit la comisia de estetică urbană pentru avizare și intrarea în legalitate.
Am încredere că membrii comisiei vor lua decizia corectă. Astfel de clădiri reprezintă o carte de vizită a orașului. Nu poți să faci ce te taie capul și apoi să soliciți autorizare”, afirmă Iacob.
Comisia tehnică analizează lucrări cu impact în estetica urbană și funcționează în cadrul Primăriei Constanța și este formată din arhitecți, urbaniști și specialiști în monumente istorice.
Comisia Tehnică de Estetică Urbană examinează lucrări care țin de aspectul orașului, precum fațadele clădirilor, publicitatea stradală, monumente, lucrări de artă, mobilier urban, amenajări ambinetale și peisagistice.
Noua structură funcționează ca subcomisie a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.
Potrivit viceprimarului municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, proprietarul clădirii la care face referire colegul său, consilierul Iacob sunt cei de la Libri Maris SA care au închiriat spațiul unui societăți care deține un restaurant cu specific grecesc.
Cătălin Iacob spune că proprietarul trebuie să țină cont de recomandările Comisiei Tehnice de Estetică Urbană condusă de arhitectul-șef al municipiului Constanța, Dan Petre Leu.
Libri Maris SA, în datele Registrului Comerțului
Firma a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în municipiul Constanța, Satul de Vacanță, Casa Țărănească Vaslui.
Capitalul social subscris, de 112.517,5 lei, integral vărsat, este compus din 45.007 acțiuni nominative. Valoarea unei acțiuni este de 2,5 lei.
Firma este controlată de Laurențiu Constantin Dimcică, născut pe 6.07.1957, în Constanța, cu 28,99% din capitalul social, Lucian Taciuc, născut pe 19.07.1956, în Constanța, cu 28,94% din capitalul social, Cosmin Mîndruță, născut pe 16.07.1981, în Bacău, cu 8,32% din capitalul social, Constantin Mîndruță, născut pe 14.02.1956, în Băneasa, cu 20,67% din capitalul social, și Acționari Listă Persoane Fizice, cu 13,08% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Lucian Taciuc - membru în CA, Laurențiu Constantin Dimcică - președintele Consiliului de Administrație, Constantin Mîndruță - membru în CA.
Libri Maris SA desfășoară activități de comerț cu amănuntul al cărților, în magazine specializate. Cenzori în firmă sunt SC RC Consult Contab SRL, Ciuceanu Valentin, Chioașcă Sema, Filip Romeo.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii