Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:00 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria va repartiza alte 46 de locuinte din fondurile ANL

ro

05 Jul, 2003 00:00 289 Marime text

Blocuri ce ar putea fi racordate la sistemul de alimentare cu gaz de la Oil Terminal

La sfarsitul lunii iulie, va fi inaugurat primul imobil din setul de noua in cartierul Poarta 6 * Blocul are 11 apartamente si 12 garsoniere

Primaria Constanta a repartizat, vineri, aproape o suta de apartamente construite in municipiu de catre Agentia Nationala a Locuintei, acestea fiind inchiriate pentru o perioada de cinci ani. Secretarul Primariei Constanta, Marcela Enache, a precizat ca, la sfarsitul acestei luni, va fi inaugurat primul bloc din setul de noua in cartierul Poarta 6. Blocul are 11 apartamente si 12 garsoniere. Noii locatari vor primi cheile pentru a se putea muta in luna august, iar repartizarea se va face prin hotarare de consiliu local. Apartamentele vor fi inchiriate tinerilor casatoriti care nu au implinit varsta de 35 de ani si care nu au mai detinut o locuinta. Cele 46 de apartamente repartizate fac parte dintr-un numar total de 500 care trebuie construite in municipiu pana la sfarsitul anului viitor, printr-un program finantat de Agentia Nationala a Locuintei.Alte 23 de locuinte vor fi date la cheie pe 15 august, cand va fi inaugurat cel de-al doilea bloc ANL, in aceeasi zona a municipiului. Primaria a inregistrat aproximativ 5.000 de cereri de la tineri casatoriti pentru repartizarea unei locuinte ANL, ceea ce inseamna ca cererea este de zece ori mai mare decat oferta.

Blocurile au centrale termice pe gaz

Blocurile construite de ANL sunt proiectate astfel incat sa functioneze cu centrale termice pe gaz. Primaria Constanta a incercat inca din anul 2001 sa le racordeze la gaze naturale. Insa, din punct de vedere tehnic, acest lucru nu este posibil, la ora actuala fiind nevoie de inca doi ani pana cand ar putea functiona potrivit proiectului. Conform declaratiilor reprezentantilor primariei, sunt luate in calcul patru variante pentru incalzirea acestor locuinte in sezonul rece. Fie prin intermediul RADET, fie printr-o instalatie cu combustibil usor - alternativa favorabila municipalitatii datorita costului redus, respectiv 1,5 miliarde lei. Exista si o solutie mai scumpa, practicata in tarile europene: gazele lichefiate. Se pare ca totusi cel mai avantajos ar fi racordarea acestor blocuri la conductele Oil Terminal. Aceasta posibilitate va fi discutata zilele urmatoare de specialistii primariei, urmand sa se intocmeasca un raport care va fi prezentat primarului Radu Mazare, dupa care va intra pe ordinea de zi a Consiliului local. Solutia Oil Terminal presupune devierea traseelor conductelor societatii, studiu de fezabilitate si multe alte detalii tehnice care vor suporta modificari. Vom reveni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii