Câți bani primesc cadrele medicale, implicate în campania de vaccinare
Câți bani primesc cadrele medicale, implicate în campania de vaccinare
19 Jan, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2204
Marime text
- Medicii, asistenții medicali și registratorii medicali vor fi plătiți suplimentar pentru munca depusă în campania de vaccinare
- Medicii de familie vor fi și ei remunerați pentru implicare
Personalul medical implicat în campania de vaccinare va fi remunerat în funcție de orele petrecute sau de pacienții avuți.
Medicii, inclusiv cei de familie, asistenții și registratorii medicali implicați în campania de vaccinare anti COVID-19 vor fi plătiți cu până la 90 de lei pe oră sau 60 de lei pentru un pacient.
OUG 3/2021, care se aplică deja de vineri, stabilește că „cei care vor fi în centrele de vaccinare și nu vor fi detașați sau delegați, deci cei care muncesc, practic, în afara programului, și aș vrea să subliniez lucrul acesta, cei care muncesc în afara programului de lucru” vor fi plătiți suplimentar.
Concret, OUG 3/2021 prevede următoarele sume:
- 90 lei/oră pentru medici;
- 45 lei/oră pentru asistenții medicali;
- 20 lei/oră pentru registratorii medicali.
De asemenea, cei menționați anterior, cât și medicii de familie vor primi bani pentru implicarea în campania de vaccinare anti COVID-19, potrivit OUG 3/2021. Mai exact, ordonanța prevede că pentru informarea, programarea la vaccinare, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, medicii de familie beneficiază de următoarele tarife:
- pentru primii 50% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 30 lei/serviciu;
- peste pragul de 50,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 50 lei/serviciu;
- peste pragul de 60,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 60 lei/serviciu.
Pentru a se verifica numărul de pacienți înscriși și vaccinați, în funcție de care sunt plătiți medicii de familie, se vor compara datele celor înscriși în platforma de programare pentru vaccinare și cele din Registrul Electronic Național de Vaccinare, unde sunt înscriși oamenii care s-au vaccinat.
Valorile de mai sus se aplică și pentru administrarea vaccinului, potrivit schemei complete de vaccinare, de către medicul de familie, în cabinetul propriu, în condițiile stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii