Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrele de evaluare COVID-19 din municipiul Constanța. Care este scopul lor și ce pacienți ar trebui să se prezinte

ro

27 Jan, 2022 00:00 2528 Marime text
  • De vineri, 21 ianuarie, s-au deschis 3 din cele 4 centre de evaluare care vor funcționale pe raza județului nostru
  • Potrivit ministerului Sănătății, în noile structuri vor fi asistați pacienţii cu COVID-19 deja confirmaţi (prin testare), pentru care se vor realiza investigaţii biologice şi imagistice
 
Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre de evaluare, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.
 
De vineri, 21 ianuarie, s-au deschis 3 din cele 4 centre de evaluare care vor funcționale pe raza județului nostru, conform DSP Constanța. Cel de-al patrulea centru urmează să își deschidă porțile la 1 februarie, potrivit aceleiași surse. „Prezentarea la centrele de evaluare se face cu programare prin medicul de familie sau cu programare telefonică directă. Nu se recomandă deplasarea directă la centrul de evaluare fără o programare prealabilă“ - au mai precizat reprezentanții DSP Constanța.
 
Centrele de evaluare care au devenit funcționale sunt: Spitalul Municipal Mangalia, unde sunt 22 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, unde sunt 21 de paturi și Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu”, unde sunt 10 paturi. Al patrulea centru urmează să fie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, unde vor fi alocate 16 paturi. Cel din urmă va fi deschis de pe 1 februarie.
 
Pentru a vă putea programa direct la centrele funcționale din Constanța, pacienții pot suna la următoarele numere de telefon:
 
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța – 0241486300
  • Spitalul Municipal Mangalia - 0241752260
 
Potrivit ministerului Sănătății, în noile structuri vor fi asistați pacienţii cu COVID-19 deja confirmaţi (prin testare), pentru care se vor realiza investigaţii biologice şi imagistice. Specialiştii din centre vor putea, pe de o parte, să administreze aici, în regim de spitalizare de zi, anticorpi monoclonali, iar pe de alta, să prescrie tratament antiviral, pe care ulterior pacienţii cu forme uşoare sau medii de boală îl pot urma la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie. Atât administrarea anticorpilor monoclonali, prin perfuzie, cât şi prescrierea medicamentelor antivirale pentru tratarea COVID-19 se pot realiza doar în spital. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Unsplash 

Citește și:

A început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani la Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii