CJSU Constanța A fost votată hotărârea nr.75. Despre purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise
CJSU Constanța: A fost votată hotărârea nr.75. Despre purtarea măștii de protecție în spațiile publice
15 May, 2021 17:51
ZIUA de Constanta
3681
Marime text
- Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, astăzi, 15 mai, hotărârea nr. 75.
- Astfel, începând cu data de 15 mai 2021, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice și oriunde se formează aglomerări de persoane).
Aceasta prevede constatarea încadrării județului Constanța în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mică sau egală cu 3/1.000 locuitori, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 550/14 mai 2021.
De asemenea, hotărârea a mai cuprins încadrarea U.A.T. Albești în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 locuitori.
Hotărârea votată astăzi mai cuprinde și prevederi care se referă la purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise.
Astfel, începând cu data de 15 mai 2021, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice și oriunde se formează aglomerări de persoane).
Totodată, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, prin grija primăriilor, pot propune spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța orice alte spații/zone cu potențial de aglomerare pe raza U.A.T.-urilor din județul Constanța, unde se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție.
Hotărârea poate fi consultată în secțiunea Documente a materialului.
Oficial de la Primăria Constanța
Vești bune pentru constănțeni! Pentru prima dată după mai bine de un an putem merge pe stradă fără a mai fi obligați să purtăm masca de protecție. Nu peste tot însă. Tot de astăzi este permisă circulația pe timp de noapte fără a mai fi nevoie de declarație. Relaxarea acestor măsuri vine ca urmare a faptului că rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a scăzut, iar municipiul Constanța se află sub pragul de 1,5/1.000 de locuitori.
În urma adoptării Hotărârii 29/14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, primarul Vergil Chițac a convocat astăzi, 15.05.2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile ce trebuie aplicate în municipiul Constanța în perioada următoare.
Astfel, conform Hotărârii nr. 21/15.05.2021:
• Se vor respecta a măsurile pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARSCoV-2, conform prevederilor:
- Hotărârii de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
- Hotărârii de Guvern nr. 550/14 mai 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
• Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice și oriunde se formează aglomerări de persoane).
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii