Controale anti-COVID-19 la nivel național. Câte amenzi au aplicat polițiștii în ultimele 24 de ore
Controale anti-COVID-19 la nivel național. Câte amenzi au aplicat polițiștii în ultimele 24 de ore
17 Mar, 2021 11:26
ZIUA de Constanta
1306
Marime text
- Au fost aplicate 3.824 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 767.550 de lei.
În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
Peste 6.900 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 799 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.
Au fost efectuate 61.202 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.
În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 3.824 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 767.550 de lei.
Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.
Pentru siguranța tuturor, recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, transmit polițiștii.
Conform reglementărilor în vigoare, în interiorul localităților se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
De asemenea, în toate localitățile, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 - 5.00, cu următoarele excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii