Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:15 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coronavirus. Sfaturi utile Trebuie adoptată o alimentație care să întărească sistemul imunitar

ro

07 Apr, 2020 00:00 2358 Marime text

Cea mai bună metodă pentru a ne proteja de bacterii și boli, pe lângă prevenție și o igienă bună, o reprezintă alimentația. Atenția pe care o acordăm la ceea ce mâncăm sau bem face diferența în situațiile în care ne confruntăm cu o boală. COVID-19 este un virus nou, care atacă organismul uman prin sistemul imunitar și cel respirator, așa că trebuie să îi oferim corpului nostru cu ce să lupte.

Există acizi grași nesaturați care au puterea de a întări imunitatea atunci când există o dietă echilibrată. Produsele bogate în Omega 3 și Omega 6 sunt recomandate, asta înseamnă semințe și nuci din abundență. Sistemul imunitar mai are nevoie de carotenoizi, care se găsesc în legumele și fructele de culoare galbenă, portocalie și roșie. Așa că morcovii sau cartoful dulce sunt niște alternative numai bune pentru garnituri.

Vitamina E este, de asemenea, recomandată pentru dublul rol de întărire a sistemului imunitar, dar și de antioxidant. Vitamina C ajută vitamina E, dacă sunt consumate în aceeași dietă. Fructele și legumele cu vitamina C sunt perfecte în această perioadă.
Usturoiul este probabil cel mai bun scut, antibiotic natural, și poate fi folosit în sute de preparate culinare. Ajută la prevenirea răcelilor comune și previne boli gastrointestinale. Conține alicină, un ulei volatil sulfuros, care oprește creșterea și înmulțirea bateriilor, ciupercilor și stimulează fluxul de enzime digestive.
Ghimbirul este un alt produs care nu trebuie să lipsească din bucătării. Are în componență gingerol, care este deosebit în lupta împotriva cancerului de acolo. Ajută și la combaterea răcelii și gripei.

Curcuma nu este foarte cunoscută românilor, dar este clasicul turmeric, și poate fi gătit, folosit sub formă de mirodenie, fiind folosit de secole ca parte a medicinei chineze ayurvedică și medicina tradițională. Are proprietăți puternice împotriva răcelii și gripei.
Scorțișoara este un condiment de bază în bucătăria indiană, fiind bogată în antioxidanți care inhibă dezvoltarea bacteriilor și coagularea sângelui. Stabilizează zahărul în sânge și reduce riscul de diabet de tip 2.

Lămâia este deja tradițională în gospodării și are o cantitate mare de antioxidanți și vitamina C, iar o limonadă pe zi ajută la întărirea imunității.
Sucul de sfeclă este un izvor de sănătate – beta caroten, vitamina C, carotenoide, sulf, calciu, fier, magneziu și potasiu. Așa că amestecați cu puțin suc de mere sau morcovi și consumați cu încredere!


Desigur, acestea sunt doar câteva alternative și nu ajută persoanele care au deja simptome de răceală gripă sau alte infecții. Trebuie anunțat medicul de orice modificare în starea de sănătate. Spălați-vă pe mâini și dezinfectați produsele după ce le cumpărați de la magazin pentru o protecție maximă!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii