Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:45 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament de la Constanța. Aici se vor trata pacienții infectați cu COVID-19 (galerie foto+video)

ro

01 Apr, 2020 11:22 3962 Marime text


Miercuri, 1 aprilie, a avut loc o prezentare a stadiului lucrărilor de asamblare-montare, desfășurate la obiectivul militar „Sistem Medical Modular de Intervenție și Tratament” (SMMIT) de la Constanța.

 Instalarea formațiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța, cu o capacitate de 55 de paturi, a fost finalizată luni, 30 martie. Rolul acestei formațiuni este de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19, pentru descongestionarea altor unități medicale, spitale din zona Dobrogei.

„Ne bucurăm să vă avem aici, în această facilitate. Este vorba de Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament, care a fost achiziționat de Direcția Medicală a Ministerului Apărării din Olanda. Această facilitate este dotată cu un număr de 55 de paturi, care vor fi destinate tratării pacienților cu cazuri ușoare și medii a virusului COVID-19. Luni, s-a terminat ridicarea acestei facilități, iar de marți s-a început la continuarea lucrărilor campusului adițional, care va fi destinat pentru carantinarea pacienților cu aceste cazuri de infecții cu virus COVID-19.

În această facilitate, vor fi și un număr de patru paturi, care vor fi destinate tratării cazurilor care se agravează, patru paturi de terapie intensivă. Avem deja parte din echipamentul medical venit și sosit în această facilitate. Aceste echipamente au fost achiziționate odată cu această facilitate medicală.

Am avut sprijinul tuturor instituțiilor locale, Prefectură, Primărie, operatorii economici, care și-au dat toți concursul în instalarea și operaționalizarea acestor cazuri. Lucrările s-au desfășurat cu sprijinul Forțelor Navale și a Forțelor Terestre ale Ministerului Apărării.
Pot să vă aduc la cunoștință că o facilitate asemănătoare este în New York, ridicată de către o organizație non-profit. Genul acesta de facilități sunt instalate peste tot în lume. Scopul nostru este de a veni în sprijinul unităților medicale din Dobrogea pentru a ușura și decongestiona spitalele, pentru a putea prelua acestea cazurile mai grave de infecții cu virusul COVID-19. Repet, scopul este de a trata cazurile ușoare și medii. Celelalte cazuri vor fi preluate de spitalele de boli infecțioase”, a transmis locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca, coordonatorul facilității.




Marți, 31.03.2020, a ajuns, la Constanța, cel de-al doilea convoi militar cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantinare a SMMIT Constanța, iar lucrările de asamblare și montare a zonei de izolare și triaj (150 paturi), continuă în jurul formațiunii medicale modulare de tratament, pe Stadionul Portul.

Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT.

După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilității medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.

În conformitate cu Ordonanța Militară nr. 04 și cu ordinul de acțiune al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța trece în coordonarea MApN, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor / Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, iar activitatea de asistență medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilitățile SMMIT și cele ale Spitalului CF Constanța va fi asigurată de personal medical și de suport din MApN împreună cu personalul Spitalului Clinic CF Constanța, sub comanda unui medic militar, desemnat de MApN. Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care va coordona activitatea integrată a acestui ansamblu medical de la Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii