Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:11 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doctorul Musta, avertisment despre coronavirus „La începutul lunii decembrie, vom avea 19.000 de cazuri zilnic“

ro

07 Nov, 2020 13:17 1944 Marime text
  • Medicul Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Victor Babeş din Timişoara, a avertizat,  cât de mult s-ar putea înmulți cazurile de coronavirus. 

"Pe o perioadă de timp supravieţuim pentru că secţiile de ATI sunt în legătură unele cu altele şi caută să găsească un loc pentru pacientul respectiv. Poate în alt judeţ limitrof se găseşte câte un loc. Această soluţie e pentru scurtă perioadă de timp, după care trebuie să facem triajul pacienţilor, cei care au şanse de supravieţuire mai mari să fie primiţi.

Ceilalţi vor rămâne la domiciliu şi, din păcate, vor suferi consecinţele acestei boli care nu iartă", a precizat dr. Virgil Musta, conform sursei citate, a precizat medicul in luna octombrie. 

Medicul a mai precizat că, dacă vom merge în continuare în acest ritm de infectare, la începutul lunii decembrie, vom avea 19.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, zilnic. 

"Dacă se continuă cu această rată de infectare, sunt nişte studii epidemiologice care arată că în decembrie vom avea spre 19.000 de cazuri. Sistemul de sănătate nu va mai putea face faţă. Încă există posibilitatea de a găsi spitale suport, dar aceste resurse sunt limitate. Noi trebuie să blocam transmiterea", a adăugat medicul.

 Întrebat de ce s-a ajuns la peste 10.000 de infectări zilnice, Virgil Musta a explicat că "vom creşte atâta timp cât nu reuşim să stăpânim şi să blocăm transmiterea. Când există o infectare intensă în comunitate, numărul de cazuri va creşte exponenţial. Va duce şi la un număr mare de cazuri severe şi decese. Trebuie să respectăm măsurile. Să purtăm masca, să ne distanţăm. Aceste lucruri trebuie înţelese. Din păcate, nu există altă soluţie. Momentan nu avem vaccin", scrie romaniatv.net. 

Virusul e în aer. Intri în contact direct cu o persoană. Avem tendinţa de a ne întâlni, de a povesti, de a bea a împreună o cafea. Dacă la aceste întâlniri nu purtăm mască, riscul e foarte mare. Mulţi s-au infectat la astfel de întâlniri cu cunoscuţi. Problema majoră e atunci când într-o familie există persoane cu risc. Pe stradă, de asemenea, e recomandat să se poarte mască. E cea mai la îndemână măsură. Dacă nu o acceptăm şi găsim mereu o scuză, va rămâne la fel situaţia", a mai declarat medicul. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii