Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dozele booster anti-COVID asigură o protecţie de 95% la persoanele de peste 50 de ani împotriva deceselor cauzate de Omicron

ro

29 Jan, 2022 16:50 1435 Marime text


Dozele de booster ale serurilor anti-COVID-19 sporesc protecţia împotriva riscului de deces cauzat de varianta Omicron până la 95% pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani.

Potrivit Agenţiei pentru Siguranţă Sanitară din Marea Britanie (UKHSA), protecția împotriva riscului de deces cauzat de infectarea cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 este de aproximativ 60% în rândul perseoanelor de peste 50 ani, la șase luni după administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID. 

Datele medicale publicate de UKSHA arată că această protecție crește semnificativ, până la circa 95%, la două săptămâni după administrarea dozei booster, fiind indicate și niveluri înalte de protecție și împotriva riscului de spitalizare. 

Eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de circa 90% pentru serul produs de compania farmaceutică Pfizer şi a scăzut apoi la 75%, după 10-14 săptămâni de la administrarea dozei booster, potrivit AGERPRES.

În ceea ce privește protecția oferită de vaccinul anti-COVID produs de Moderna, eficacitatea împotriva arisuclui de spitalizare a fost de 90-95% în primele nouă săptămâni după administrarea dozei booster. 

Foto: unsplash.com/ Braňo

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii