Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teste care să le măsoare gradul de anxietate al elevilor, vor ajunge în școli

ro

09 Nov, 2021 15:30 1293 Marime text
  • Consilierul Ministrului Educaţiei Radu Szekely a anunţat, marţi, 09 noiembrie, că vor fi elaborate teste care să măsoare gradul de anxietate al copiilor în contextul pandemiei de COVID-19, al cărei nivel este greu de cuantificat, deoarece mulţi dintre ei nu verbalizează acest sentiment. 
S-au redeschis școlile în format fizic. În această săptămână cursurile se vor desfăşura după regulile anunţate deja. Sorin Cîmpeanu a menționat că nu poate să spună când ar intra în vigoare o asemenea măsură. Sorin Cîmpeanu a menţionat că există şi şcoli în care, deşi rata de vaccinare este peste 60%, s-a luat decizia în interiorul şcolii de a rămâne în online.

În acest context, Salvați Copiii România a continut seria dezbaterilor de impact, cu o discuție despre repercusiunile restricțiilor sociale și ale pandemiei asupra copiilor. La dezbaterea moderată de Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, au participat: Radu Szekely, Consilier al Ministrului Educației, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, Dr. Carmen Truțescu, medic primar psihiatrie pediatrică (INSMC), Oana Moraru, Profesor Limba și Literatura Română/Limba și Literatura Engleză, fondatoare a Școlii Helikon-București, publicist pe teme educaționale, formator, autor platforma voceaparintilor.ro, Silviu Morcan, președinte CNE și Mihaela Dinu, psiholog clinician în cadrul organizației Salvați Copiii.

Consilierul Ministrului Educaţiei Radu Szekely a anunţat, marţi, 09 noiembrie, că vor fi elaborate teste care să măsoare gradul de anxietate al copiilor în contextul pandemiei de COVID-19, al cărei nivel este greu de cuantificat, deoarece mulţi dintre ei nu verbalizează acest sentiment. 

 "Nu există în momentul de faţă un instrument prin care să colectăm date privind sănătatea psiho-emoţională a copiilor.

Anxietatea există la copii, în şcoli, dar nu este observată suficient, uneori copiii nu verbalizează această anxietate. Vor fi elaborate teste care să fie administrare în şcoli şi să măsoare gradul de anxietate al copiilor", a declarat Szekely în cadrul dezbaterii online "Repercursiunile pandemice asupra sănătăţii mintale a copiilor", organizată de Salvaţi Copiii.

Foarte multe şcoli au revenit în format fizic şi acesta este lucrul care se doreşte pentru a putea asigura o formă de educaţie apropiată de nevoile reale ale copilului, scrie agerpres.ro. 

"Situaţia se schimbă, regulile se schimbă, primim informaţii din teritoriu care ne arată că modul în care s-a calculat procentul de profesori vaccinaţi nu a fost tocmai corect şi atunci vom folosi o altă metodă de calcul. Testele rapide, salivare sunt importante. Important e să avem de partea noastră părinţii, să folosim aceste teste, pentru a limita cât mai mult numărul persoanelor infectate.

Ne bazăm pe înţelegerea părinţilor. Inclusiv eu personal am fost acuzat că folosim copiii în programe de testare biologică. Noi nu primim mesaje de încurajare, ne scriu cei care nu sunt de acord şi ne spun că toate măsurile pe care le luăm sunt rele şi dăunează", a explicat Radu Szekely.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii