MApN Echipa militară de la Spitalul Județean din Focșani și-a încheiat misiunea
MApN: Echipa militară de la Spitalul Județean din Focșani și-a încheiat misiunea
08 May, 2020 13:22
ZIUA de Constanta
1928
Marime text
Echipa condusă de colonel medic dr. Alexandru Keresztes și-a încheiat vineri, 8 mai, misiunea la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani.
Militarii au desfășurat, în perioada 13 aprilie - 7 mai, mai multe activități cu rol de coordonare, creștere graduală de operaționalizare și de consiliere privind organizarea și desfășurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluția epidemiologică în infecția cu SARS Cov 2, pe baza cerințelor formulate de Ministerul Sănătății și adresate Ministerului Apărării Naționale, potrivit MApN.
Dintre activitățile cele mai importante desfășurate în această perioadă pot fi amintite identificarea și limitarea vulnerabilităților care privesc accesul în obiectiv și înființarea unui punct unic de acces în obiectiv, crearea unor echipe de instruire privind folosirea corectă a echipamentului de protecție, a personalului medico-sanitar, care vor disemina informațiile recepționate la nivelul secțiilor pentru instruirea ulterioară a personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar încadrat pe secții și compartimente medicale.
În ceea ce privește acțiunile întreprinse în domeniul resurselor umane, al procedurilor, protocoalelor și dispozițiilor de la nivelul instituției sanitare, au fost dispuse măsuri pentru identificarea resursei umane afectate de infecția SARS Cov 2 (internați, autoizolați), stabilirea necesarului de personal medical și auxiliar, revizuirea Regulamentul Intern și a Codului de etică și deontologie profesională al spitalului de către membrii Consiliului etic, precum și întocmirea unor noi proceduri operaționale pentru organizarea activității specifice.
Au fost, totodată, luate măsuri pentru înființarea unui sector ATI dedicat Covid-19 cu 10 paturi avizat de către DSP Vrancea, identificarea unor spații pentru pacienții asimptomatici Covid-19, unde să continue spitalizarea, până la negativare prin 2 teste consecutive, pentru degrevarea cu un număr egal de paturi din secția de Boli Infecțioase, precum și pentru monitorizarea permanentă a stocurilor de materiale, medicamente, biocide și teste rapide detecție de la nivelul secţiilor/compartimentelor spitalului pentru 30, 45, respectiv 90 zile.
Toate planurile, procedurile și măsurile luate la nivelul instituției permit funcționarea spitalului, în condiții optime, până la încheierea pandemiei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii