Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:31 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje de interes public Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța - "Vă invit să luați foarte în serios apelul meu - Stați acasă! Pentru binele nostru și al celor dragi nouă!”

ro

23 Mar, 2020 14:15 12714 Marime text
Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor.

Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, toate străzile, bulevardele, trotuarele și zonele aglomerate din oraș se dezinfectează cu o substanță pe bază de clor.
Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a declarat transmite următoarele: “Recomandăm tuturor asociațiilor de proprietari din municipiul Constanța care au ghene de gunoi cu tubulatură să efectueze dezinfecție și în tubulatura ghenei. Trebuie să fim responsabili, să respectăm normele de igienă. Totodată, de îndată ce este colectat gunoiul din platformă, vin în spate echipe de voluntari care vor face o dezinfecție a zonei cu substanță pe bază de clor.
Împreună cu Inspectoratul Școlar Județean punem la dispoziție, prin bunăvoința operatorului Orange România, o platformă gratuită, care se numește www.24edu.ro, o platformă unde toți profesorii, elevii si parinții vor avea acces, astfel încât să mutăm în mediul online acest proces educațional. Cadrele didactice, elevii și părinții vor avea conturi cu care vor accesa atât platforma, cât și aplicațiile gratuite (IOS și ANDROID): 24eduprofesor și 24eduparinte. Profesorii vor putea să își încarce singuri lecțiile, atât în format text, cât și video. Platforma are și o bibliotecă virtuală de peste 2000 de volume.
Nu în ultimul rand, ne-am gândit la persoanele singure, la persoanele vulnerabile, la persoanele care nu au pe nimeni. Împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială, căreia i-am pus la dispoziție toate sumele de bani necesare pentru a implementa acest program, vom  avea echipe în teren care vor face cumpărăturile în locul dumneavoastră și vă vor oferi asistență. De asemenea, punem la dispoziția persoanelor vulnerabile un numar de telefon NONSTOP -  0737.55.22.70, la care ne puteți solicita ajutorul.
Poliția Locală continua acțiunile în parcuri și zonele aglomerate pentru informare și constientizarea populației. Peste 4000 de afișe au fost lipite pe scările de bloc.
Pentru a combate infectarea și răspândirea noului coronavirus, Primăria Municipiului Constanța desfășoară permanent acțiuni de dezinfecție la sediul Serviciului Județean de Ambulanță, al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” și la sediul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase”.
 
Municipalitatea a alocat fonduri pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
 
În cadrul unei ședințe de Consiliul Local Municipal extraordinară, municipalitatea a alocat fonduri pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, singurul spital aflat în subordinea Primăriei municipiului Constanța care, între timp, este unul dintre cele 7 centre naționale în care se tratează pacienții infectați cu COVID – 19, cei care au coronavirus;
     - 2.5 milioane de lei au plecat astăzi către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru achiziționarea materialelor de protecție, seturi însemnând măști, viziere, halate, combinezoane, mănuși, totoși, toate cele necesare protejării personalului medical: medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar;
  • De asemenea, o parte din acești bani merg pentru achiziția dezinfectantului iar o altă parte pentru achiziția testelor ce permit identificarea pacienților infectați cu COVID – 19;
  • Tot către Spitalul de Boli Infecțioase au plecat 10.000 de lei ca o cofinanțare pentru achiziția unei hote speciale pentru laboratorul nostru, o hotă cu un înalt grad de protecție microbiologică;
  • Pentru acești pacienți este nevoie de un aport suplimentar de hrană, întrucât au nevoie de o alimentație cu totul specială.
  • Au fost alocați 182.000 de lei pentru spital în vederea asigurării hranei celor care sunt astăzi internați, dar și celor care, cel mai probabil, vor veni în perioada următoare;
  • Au fost asigurați 84.000 de lei pentru testele care s-au utilizat într-o bună parte până în acest moment;
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost dotat încă de anul trecut cu un aparat pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, menit să distrugă toți germenii periculoșim informează Primăria Constanța.
    Robotul de dezinfecție, achiziționat cu fonduri de la Primăria Municipiului Constanța, funcționează pe bază de lumină UVC. Tehnologia robotului de dezinfecție are o eficiență de peste 99% în distrugerea virușilor și bacteriilor.

Mesajul primarului Decebal Făgădău pentru constănțeni!

 
Decebal Făgădău: “Pentru toți cei ce sunt internați în spitalul de boli infecțioase, mă rog la Bunul Dumnezeu pentru sănătatea lor și a familiilor lor. Vreau să le mulțumesc într-un mod special medicilor, asistentelor, infirmierilor de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru eroismul de care dau dovadă. Lucrează în weekend, lucrează non-stop, nu mai contează tură, nu mai contează gardă... Oamenii aceștia sunt aici pentru noi. Tocmai de aceea, în numele dumneavoastră, le mulțumesc!
Trebuie și noi să facem ceva pentru ei. Și putem face un lucru extrem de simplu: SĂ STĂM ACASĂ! Așa că, vă invit să luați foarte în serios apelul meu: STAȚI ACASĂ! Pentru binele nostru și al celor dragi nouă!”

 
Scaunele din autobuzele CT BUS sunt marcate pentru ca publicul să știe care sunt locurile pe care se poate așeza
 
În scopul respectării măsurii de distanțare socială, măsură luată ca urmare a pandemiei COVID – 19, societatea de transport public, CT BUS  anunță că scaunele din autobuze sunt marcate pentru ca publicul să știe care sunt locurile pe care se poate așeza pentru a respecta distanța minimă de siguranță.
Totodată, CT BUS roagă publicul călător să aloce mai mult timp călătoriei cu autobuzul, astfel încât, dacă mijlocul de transport în comun ajuns în stație este aglomerat, să aștepte următoarea cursă.
Nu în ultimul rând, CT BUS recomandă, pentru propria siguranță, să amânați, pe cât posibil, deplasările neesențiale. #Stațiacasă!


  
Măsuri luate RAEDPP în piețele agroalimentare
 
RAEDPP, a adoptat o serie de măsuri astfel încât piețele agroalimentare să rămână în continuare un loc sigur pentru cumpărături, în contextul pandemiei de COVID – 19. Pentru mai multă siguranță, au fost luate măsuri suplimentare de prevenție. Prin urmare, pentru a evita aglomerarea, în piețele aflate în spații închise din municipiu – Piața Tomis 3, Piața Griviței, Piața Km. 4-5, se va permite accesul unui număr limitat de persoane (maximum 10 – 20 persoane). Restricția nu se aplică și în cazul piețelor aflate în spații deschise. Pieţele aflate în administrarea Regiei funcționează la parametri normali și sunt aprovizionate constant cu fructe și legume proaspete, astfel încât constănțenii să aibă acces la produse direct de la producătorii locali.
Spațiile sunt dezinfectate periodic și au fost montate dispensere de igienizat, puse la dispoziție atât pentru comercianți, cât și pentru clienți, pe care îi încurajăm să le utilizeze. Regia colaborează cu firme autorizate pentru dezinfecția piețelor. Substanțele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății, au un spectru larg de aplicare și au efect bactericid, fungicid și virucid, acționând inclusiv împotriva virusului COVID-19. În timpul operațiunii de dezinfecție, tarabele și halele sunt eliberate de marfă.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii