Proiect Medicii de familie vor primi mai mulți bani pentru fiecare vacin anti-COVID-19 administrat în cabinet
Proiect: Medicii de familie vor primi mai mulți bani pentru fiecare vacin anti-COVID-19 administrat în cabinet
12 Apr, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1445
Marime text
- Medicii de familie ar urma să primească 40 de lei pentru fiecare pacient vaccinat anti-COVID-19 în cabinetele proprii
- Proiectul se află în transparență decizională pe portalul Ministerului Sănătății
Medicii de familie care administrează vaccinuri potrivit schemei stabilite în strategia națională de vaccinare anti-COVID-19 vor fi remunerați cu câte 40 lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, față de 30 de lei/vaccin, cât s-a stabilit inițial, conform unui proiect de OUG aflat în lucru la Guvern
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a spus că spre sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai va începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie. El a mai spus, în cadrul conferinței de presă din această săptămână că toate Direcțiile de Sănătate Publică vor efectua o statistică cu cadrele medicale din cabinetele de medicină de familie din fiecare județ. Așa vor afla câți medici vor fi dispuși să efectueze imunizarea populației în cabinetele proprii.
Conform informațiilor furnizate de către DSP Constanța, până la data de 31 martie, 77 de medici din 376 chestionați au spus că vor fi de acord cu startul imunizării populației. Mulți au spus că așteaptă să vadă normele de aplicare, implicit și ce sume de bani vor primi pentru a vaccina pacienții.
10 lei în plus
Măsura prin care medicii de familie vor primi cu 10 lei în plus pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, inclusă în cadrul proiectului amintit, inițiat de Ministerul Sănătății, are drept scop creșterea ratei de vaccinare la nivel național într-un timp mult mai scurt prin oferirea posibilității de a te putea vaccina cât mai aproape de domiciliu.
Decontarea activității medicilor de familie este considerată necesară, potrivit propunerii legislative, întrucât întreaga activitate a acestora presupune informarea, programarea la vaccinare, administrarea efectivă a vaccinului, monitorizarea și raportarea eventualelor reacții adverse pentru fiecare pacient în parte.
Proiectul are în vedere modificarea și completarea OUG nr. 3/2021 și privește stabilirea sau modificarea mai multor măsuri în domeniul sănătății, inclusiv privind plata și calculul vechimii în muncă pentru personalul implicat în campania de vaccinare.
Potrivit proiectului, personalul medical care își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare împotriva COVID-19 va putea încheia, în acest sens, contracte de prestări servicii ca persoană fizică.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii