Academia Română Lucrare fundamentală pentru înțelegerea operei lui Nicolae Iorga, disponibilă în format digital
Academia Română: Lucrare fundamentală pentru înțelegerea operei lui Nicolae Iorga, disponibilă în format
08 Jun, 2021 16:09
ZIUA de Constanta
2538
Marime text
- Este vorba despre D.M. Pippidi (ed.), „Nicolas Iorga. L’homme et l’œuvre“, Editura Academiei, 1972, 415 p.
Este vorba despre D.M. Pippidi (ed.), „Nicolas Iorga. L’homme et l’œuvre“, Editura Academiei, 1972, 415 p.
Lucrarea o puteți accesa la adresa https://biblioteca-digitala.ro/...
Amintim că, începând din anul 2001, Filiala Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România omagiază – în una sau mai multe unităţi de învăţământ – pe Nicolae Iorga în cadrul unei manifestări puse sub genericul IORGHIANA.
În Anul Omagial Iorga, una dintre aceste omagieri a fost găzduită, pe 4 iunie, de Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa; în faţa elevilor din clasa a IX-a A Design, manifestarea Omagiu „forţei naturii” şi „Apostolului Neamului” Nicolae IORGA, cu prilejul marcării a 150 de ani de la „ivirea pe lume” a „forţei naturii” şi „Apostolului Neamului” – 5/17 iunie 1871, Botoşani a fost moderată de prof. dr. Marian Zidaru, care a relevat, succint, însemnătatea cunoaşterii personalităţii marelui istoric român.
În cadrul manifestării, profesorul Stoica Lascu a susţinut Conferinţa N. Iorga – Titan al Cvltvrii Româneşti, personalitate proeminentă a Istoriografiei Europene.
Sub forma unui dialog, făcând apel şi la unele din cărţile savantului – prezentate elevilor –, conferenţiarul a conturat, pe înţelesul liceenilor prezenţi, „personalitatea unică a Apostolului Neamului, care se situează, pentru mine, între primele cinci genii creatoare de spiritualitate românească în dimensiunea ei universală, în suita lui Cantemir, Eminescu, Brâncuşi, Enescu”.
Sursa foto-text: Facebook/ Academia Română
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii