Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:42 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Română Lucrare fundamentală pentru înțelegerea operei lui Nicolae Iorga, disponibilă în format digital

ro

08 Jun, 2021 16:09 2538 Marime text

 
  •   Este vorba despre D.M. Pippidi (ed.), „Nicolas Iorga. L’homme et l’œuvre“, Editura Academiei, 1972, 415 p.
O lucrare fundamentală pentru înțelegerea operei lui N. Iorga, disponibilă în format digital, în cadrul parteneriatului dintre Institutul Național al Patrimoniului și Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române.

Este vorba despre D.M. Pippidi (ed.), „Nicolas Iorga. L’homme et l’œuvre“, Editura Academiei, 1972, 415 p.

Lucrarea o puteți accesa la adresa https://biblioteca-digitala.ro/...

Amintim că, începând din anul 2001, Filiala Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România omagiază – în una sau mai multe unităţi de învăţământ – pe Nicolae Iorga în cadrul unei manifestări puse sub genericul IORGHIANA.
 
În Anul Omagial Iorga, una dintre aceste omagieri a fost găzduită, pe 4 iunie, de  Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa; în faţa elevilor din clasa a IX-a A Design, manifestarea Omagiu „forţei naturii” şi „Apostolului Neamului” Nicolae IORGA, cu prilejul marcării a 150 de ani de la  „ivirea pe lume”  a „forţei naturii” şi „Apostolului Neamului” – 5/17 iunie 1871, Botoşani a fost moderată de prof. dr. Marian Zidaru, care a relevat, succint, însemnătatea cunoaşterii personalităţii marelui istoric român.
 
În cadrul manifestării, profesorul Stoica Lascu a susţinut  Conferinţa N. Iorga – Titan al Cvltvrii Româneşti, personalitate proeminentă a Istoriografiei Europene.
 
Sub forma unui dialog, făcând apel şi la unele din cărţile savantului – prezentate elevilor –, conferenţiarul a conturat, pe înţelesul liceenilor prezenţi, „personalitatea unică a Apostolului Neamului, care se situează, pentru mine, între primele cinci genii creatoare de spiritualitate românească în dimensiunea ei universală, în suita lui Cantemir, Eminescu, Brâncuşi, Enescu”. 


Sursa foto-text: Facebook/ Academia Română
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii