Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actor la Teatrul de Stat Constanța Ștefan Mihai a câștigat Premiul „Radu Beligan”. „Este o onoare că mi-a fost înmânat premiul cu un nume enorm al teatrului” (GALERIE FOTO)

ro

11 Oct, 2024 17:00 202 Marime text
Ștefan Mihai, câștigătorul premiului „Radu Beligan”. Foto: Facebook Teatrul de Stat Constanța
 
  • După ce în edițiile precedente, marii câștigători au fost Cristina Casian (2018), Mihai Florian Nițu (2020) și Florina Gleznea (2022), anul acesta, laureatul a fost Ștefan Mihai, actor la Teatrul de Stat Constanța
  • Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, actorul ne-a împărtășit cum s-a simțit după ce a câștigat premiul „Radu Beligan”
 
Joi, 10 octombrie 2024, la Teatrul de Comedie din București a avut loc a patra ediție a decernării Premiului „Radu Beligan”.
 
Evenimentul a fost organizat de Asociația „Radu Beligan” în parteneriat cu Teatrul de Comedie și revista de artele spectacolului Scena.ro.
 
După ce în edițiile precedente, marii câștigători au fost Cristina Casian (2018), Mihai Florian Nițu (2020) și Florina Gleznea (2022), anul acesta, laureatul a fost Ștefan Mihai, actor la Teatrul de Stat Constanța.
 
Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, actorul ne-a împărtășit cum s-a simțit după ce a câștigat premiul „Radu Beligan”.
 

„Mă simt bine. Am spus și în cadrul discursului că e o onoare că mi-a fost înmânat premiul cu un nume care cântărește enorm pentru teatru”, ne-a declarat Ștefan Mihai.

 
El a mai adăugat că această reușită ar trebui să ne facă să reflectăm asupra trecutului și să ne gândim mai mult la oamenii care au contribuit la clădirea teatrului românesc.
 
Întrebat cum a reacționat când a aflat că el este câștigătorul premiului, Ștefan Mihai a zis:
 

„Am fost surprins. Nu mă așteptam. În anul 2022 cred că am auzit prima orară de acest premiu, când l-a câștigat Florina Gleznea. În primă fază am fost surprins, apoi recunoscător.”

 
Mulțumiri Cristinei Modreanu
 
Ștefan Mihai a precizat cum se derulează procesul de selecție al actorilor pentru decernarea premiului „Radu Beligan”.
 

„A fost întocmită o listă scurtă cu cei mai promițători tineri actori din țară și la final, s-a ales numele celui cu cele mai multe realizări în ultimii doi ani”.

 
Pe această cale, actorul Teatrului de Stat Constanța i-a mulțumit criticului de teatru, Cristina Modreanu, pentru că l-a propus Asociației Radu Beligan pentru această distincție.
 
O reușită dedicată întregului colectiv de la Teatrul de Stat Constanța
 
Ștefan Mihai a menționat că apropiații și colegii lui de la Teatrul de Stat Constanța s-au bucurat pentru el, mai ales în contextul în care totul a fost o surpriză.
 

„Orice recunoaștere a meritelor e binevenită. Am declarat că nu știu cât de mult aș fi fost remarcat fără colegii mei”, a spus actorul.

 
De asemenea, a adăugat că dedică premiul întregului colectiv de la Teatrul de Stat Constanța.
 
Al doilea premiu de când joacă la Constanța
 
Premiul „Radu Beligan” este a doua distincție primită de Ștefan Mihai de când este angajat la Teatrul de Stat Constanța.
 
În anul 2019, pe când colabora cu instituția de la malul mării, a obținut trofeul festivalului DbutanT.
 

„Pentru mine înseamnă o confirmare din partea unor oameni care activează de mai mult timp în domeniu. Este o încurajare”, a mai declarat Ștefan Mihai.

 
Despre actor
 
Născut la Iași în 1995, absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Ștefan Mihai a intrat în trupa Teatrului de Stat Constanța în 2019, unde joacă astăzi în majoritatea spectacolelor din repertoriu. În acest an a fost nominalizat la Premiile UNITER pentru cel mai bun rol secundar pentru rolul Cristi din spectacolul 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu. Tot în 2024, Ștefan Mihai a reușit o adevărată performanță actoricească în rolul bufonului Feste în A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, regia Andrei Șerban. Ambele spectacole se află în selecția Festivalului Național de Teatru din acest an și au reprezentații în capitală, la Teatrul Bulandra, sala „Toma Caragiu”, în 22 octombrie, ora 18:00, respectiv 24 octombrie, orele  17:00 și 21:00 (două reprezentații).
 
Premiul „Radu Beligan”
 
Premiul „Radu Beligan” a fost înființat la inițiativa fiicei actorului, scriitoarea Anamaria Beligan, pentru a celebra memoria acestuia și constă în 1000 de euro și un trofeu gravat cu numele câștigătorului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Ștefan Mihai, actor la Teatrul de Stat Constanța, va primi Premiul „Radu Beligan”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii