Actorii-păpușari constănțeni, pe scenele festivalurilor internaționale Dublă reprezentație cu spectacolul „Lebedele“
Actorii-păpușari constănțeni, pe scenele festivalurilor internaționale: Dublă reprezentație cu spectacolul
02 Oct, 2019 00:00
ZIUA de Constanta
2306
Marime text
Echipa Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța se va afla în deplasare, cu spectacolul „Lebedele”, după H. Ch. Andersen, la Festivalul Internațional al Teatrului de Animație „Euromarionete” 2019 de la Arad, ediția a XX-a (29 septembrie - 4 octombrie 2019), cât și la Timișoara, la Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” 2019, ediția a IV-a (29 septembrie - 6 octombrie 2019).
Spectacolul „Lebedele” se va juca mâine, la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, iar vineri, 4 octombrie, la Casa Tineretului din Timișoara.
Spectacolul este o adaptare neconvențională, dar plină de sensibilitate și profesionalism a frumoasei povești a lui Andersen, regia și scenariul fiind semnate de Cristian Mitescu, actor, scenarist și regizor de teatru de animație. Decorurile magnetizante ce îi poartă pe copii într-o lume plină de mistere sunt lucrate cu măiestrie de scenografa constănțeană Eugenia Tărășescu-Jianu, cu o coloană sonoră coordonată de compozitorul Alexandru Berehoi, cu versuri pline de umor și impact emoțional ce ajută la dezvoltarea prezentării personajelor.
Coregrafia spectacolului este realizată de talentatul coregraf Ionuț-Sergiu Anghel.
În distribuție îi întâlnim pe Daniela Vlad, Clara Ghiuvelechian, Lică Gherghilescu, Daniel Minciună , Andrei Stroescu, Arina Cojocaru,Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi.
Alături de blânda și curajoasa Eliza, care se sacrifică și pătrunde într-o lume a tăcerii pentru a rupe vraja aruncată asupra celor 11 frățiori ai ei, cei mici vor întâlni personaje ca vicleana Mașteră, Împăratul, cruda Babă Zdreanța, Prințul, misterioasa Zâna Morgana, spiritele sau Pisica vrăjitoarei și vor învăța cât de important este să îți prețuiești familia (Eliza suferă enorm că ea și frățiorii ei sunt orfani de mamă), cât și faptul că bunătatea și blândețea reprezintă întotdeauna soluțiile în abordarea unor situații extreme în viață.
„Cine are o mamă, de-i bună sau rea,/ S-o prețuiască așa cum e ea,
E totuși mama ta!/ E rău să nu ai mamă, asta puțini o știu.
Ai grijă, bagă de seamă/ Până nu e prea târziu!”
În final, binele învinge și Eliza reușește prin sacrificiul pe care îl face pentru frățiorii ei, transformați în lebede de vrăjitoarea cea rea, să rupă vraja aruncată asupra lor.
Spectacolul este recomandat etapei de vârstă 6+.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii