Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adeptii MISA s-au reunit in Marea Spirala de Hiatus

ro

28 Aug, 2008 00:00 2115 Marime text
1219862884.jpg

Timp de doua ore, yoghinii de la Costinesti au realizat cea mai importanta spirala de hiatus de peste an, spirala yang. Circa 2.500 de adepti ai Miscarii de Integrare in Absolut (MISA) au participat la spirala, alaturi de alte cateva zeci de yoghini care au meditat pe marginea campului de la marginea comunei Costinesti.

Spirala a inceput sa fie formata la primele ore ale diminetii, iar la 7.40, aceasta a fost finalizata. Fata de anii trecuti, actiunea de ieri a fost una deosebit de "pasnica": nici presa, dar nici turistii curiosi sau localnicii nu au venit sa tulbure linistea interioara a yoghinilor. Soseaua catre campul proprietatea MISA din Costinesti era, dimineata, flancata de cateva sute de autoturisme parcate, apartinand adeptilor organizatiei. Zecile de comercianti de fructe si legume, de miere de albina, polen si faguri, dar si de pietre "energetice", manuale yoga si volume de specialitate, de esente orientale puternic parfumate si de "betisoare" aromate, dar si de tatuaje lavabile si "henna" de diferite culori, au fost prezenti, si anul acesta, pe marginea zonei unde s-a format spirala. "Acum este perioada cea mai buna in care putem sa ne vindem produsele", ne-a declarat una dintre comerciante, care a tinut sa adauge faptul ca yoghinii de la Costinesti ii sunt clienti fideli in fiecare an. Spirala de hiatus este formata din grupuri de cate 24 de persoane, cate o femeie si un barbat, alternativ, apartinand fiecarei zodii. Spirele se asaza invers acelor de ceasornic si se adauga Marii Spirale Yang progresiv. Scopul celei mai importante spirale de peste an a adeptilor MISA este acela de formare a unei "baterii energetice". Cursantii se asaza in forma de spirala pentru dinamizarea energiei de tip yang, obtinandu-se astfel efecte ce sunt diferite de la om la om. Participantii pot cauta in timpul meditatiei efecte fizice, cum sunt amplificarea vitalitatii sau diminuarea unor probleme fizice - boli in faza incipienta sau ameliorarea celor in stare avansata - sau efecte legate de inspiratia artistica, de creatie, de deschidere afectiva, autocontrol mental si multe altele.

Yoghinii, sustinuti de Bivolaru

La ora 7.40, dupa ce toate "spirele" se unisera, yoghinii s-au prins strans de maini si au inceput meditatia. In aer a fost "lansata" o muzica "cosmica", pentru a-i ajuta pe cei care meditau sa se desprinda de zgomotul din jur. Pe margine mai multi yoghini ce nu intrasera, din diferite motive, in spirala meditau, la randul lor, in timp ce o parte a staff-ului MISA avea grija ca linistea sa nu le fie tulburata. "Grig" Bivolaru, fondatorul MISA in 1990, a fost, si anul acesta, marele absent de la spirala de hiatus. Insa a fost alaturi de adeptii sai, concentrandu-se la unison cu acestia, intr-o legatura afectiv-emotionala subtila, tocmai din Suedia. Yoghinii Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut vor parasi Tabara Internationala de Yoga de la Costinesti cel mai probabil saptamana viitoare, in jurul datei de 5 septembrie. Infiintata in 1990, MISA inregistreaza, la ora actuala, aproximativ 40.000 de adepti in toata lumea, din care mai putin de 30 sunt membri, restul fiind cursanti sau instructori. Practicantii de yoga au varste cuprinse intre 14 si peste 80 de ani. Instructorii sunt selectati dintre cursantii care au anunite realizari spirituale si care urmeaza cursuri de pregatire - de anatomie, fiziologie, practica yoga si meditatie. Toti instructorii sunt atestati de "organul suprem" - Federatia Internationala de Yoga.

Scris de: {autor}M.D.M.{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii