Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenda lunii februarie la Teatrul de Stat Constanța. Premiera „A douăsprezecea noapte” se numără printre spectacole

ro

16 Jan, 2024 17:00 1252 Marime text
  • Teatrul de Stat Constanța a anunțat programul spectacolelor din luna februarie. În a doua lună din an, Teatrul de Stat are în agendă cinci reprezentații
 
Teatrul de Stat Constanța a anunțat programul spectacolelor din luna februarie. În a doua lună din an, Teatrul de Stat are în agendă cinci reprezentații. Toate vor începe la ora 19:00, în Sala Studio.
 
În primul week-end din februarie, sâmbătă, pe 3, este programat „Memoria apei”, ultimul spectacol jucat în 2023.
 
Detalii despre „Memoria apei”
 
Spectacolul „Memoria apei” este o tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.
 
Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.
 
În distribuție se află următorii actori: Laura Iordan – Vi; Dana Dumitrescu – Teresa; Alina Manțu – Mary; Ecaterina Lupu – Catherine; Andu Axente – Mike; Liviu Manolache – Frank.
 
„Memoria apei” este creația lui Shelagh Stephenson, tradusă în română de Vladimir Anton.
 

Același Vladimir Anton este regizorul, în timp ce în echipa de producție se mai află: Maria Miu – scenografie; Diana Sav – asistent scenografie; Lucian Moga – lighting design.

„Memoria apei”, un spectacol de două ore, a avut premiera pe 21 septembrie 2019.
 
„8 Tați”
 
Ziua următoare, pe 4 februarie, publicul este așteptat la „8 Tați”.
 
„O adolescentă crește fără tată. Nico merge din nou și din nou la ușa celui care a procreat-o, dar nu sună niciodată - între timp mama ei se recăsătorește, divorțează din nou, îi naște o soră, ea se revoltă, se alătură unei găști de bătăuși, pleacă în America, citește Hermann Hesse, se împacă cu mama ei, ascultă Johnny Cash pe ascuns, crește. Însă soneria rămâne neatinsă.

 
Adolescența, cu traumele ei, privită ludic, cu simțul umorului. O poveste care vorbește despre singurătatea dureroasă a maturizării, despre ce înseamnă o familie și moștenirea traumei de la părinții noștri”, se menționează pe site-ul TSC.
 
Distribuția este formată din: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire și Florin Aioane.
 
„8 Tați” a fost adaptat scenic după piesa Tinei Muuler. Regizoarea este Irisz Kovacs și scenograful este Theodor Niculae.
 
„8 Tați” are o durată de o oră și 30 de minute și a avut premiera pe 15 august 2021.
 
„Trilogia belgrădeană”
 
Sâmbătă, pe 10 februarie, Teatrul de Stat Constanța prezintă „Trilogia belgrădeană”.
 
Jucat prima oară pe 11 aprilie 2023, „Trilogia belgrădeană” a fost prezentat ca un spectacol de licență al promoției 2023 de la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, cu o distribuție formată din studenți.

Acum, pe lângă aceștia, în distribuție se află și actorii Teatrului de Stat Constanța.

Distribuția este formată din:
  • Ștefan Mihai, Lucian Prasti – Kika Jovic
  • Theodor Șoptelea, Octavian Mateiciuc – Mica Jovic
  • Mihaela Velicu, Sorina Toma – Sanja
  • Sorina Toma, Georgiana Oancea – Ana Simovici
  • Lucian Iftime, Roberto Savu – Miloș
  • Ecaterina Lupu, Alexandra Babă – Kacia
  • Andrei Bibire, Romulus Samfiroiu – Dule
  • Vlad Lință, Gabriel Roșu – Jovan
  • Cristiana Luca, Alexandra Turcin – Mara
  • Alina Manțu, Denisa Todireanu – Alena
  • Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea – Daca
 
Echipa de producție este formată din:
  • Erwin Șimșensohn - regia  
  • Lăcrămioara Dumitrașcu – scenografia
  • Alexandru Bibere – lighting design
  • Alex Popa – sound design
Spectacolul a avut reprezentații la Festivalul Unscene al Universităților de Arte, Miercurea – Ciuc, 2023 și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, 2023.

Spectacolul durează o oră și 30 de minute.
 
„Logodnă relativă”
 
Al doilea spectacol din weekend-ul 10 – 11 februarie 2024 este „Logodnă relativă”.
 
„Se dau: patru oameni, două cupluri interșanjabile, o sumedenie de confuzii, de încurcături ale căror consecințe sunt prelungite la maximum. Rezultă: o comedie clasică pentru întreaga familie.
„Logodnă relativă” (titlul original Relatively Speaking) este o comedie care extrage haz și veselie din trădările căsniciei și relațiilor de iubire și mai ales din încurcăturile produse.
Un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfățișează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament și o imagine optimistă și pozitivă, într-un mod paradoxal și, până la urmă, înțelept. 
Piesa lui Alan Ayckbourn, este unul dintre cele mai mari succese ale dramaturgului britanic și a fost montată la numeroase teatre din Marea Britanie și din SUA, având mai multe ecranizări și adaptări pentru televiziune”, se arată pe site-ul Teatrului de Stat Constanța.

Actorii din „Logodnă relativă” sunt: Cristiana Luca – Ginny, Laura Crăciun – Sheila, Florin Aioane – Greg și Lucian Pavel – Philip.

În echipa de producție se află: Iulian Enache – regia, Gabi Albu – scenografia, Alexandru Bibere – lighting design și Ruxandra Bobleagă – asistent scenografie.

Durata spectacolului este de două ore.
 
„A douăsprezecea noapte”
 
Cea mai nouă producție a Teatrului de Stat Constanța, „A douăsprezecea noapte”, un spectacol adaptat după piesa lui William Shakespeare, are reprezentații programate la sfârșitul lunii.
 
Pe 24, 25 și 27 februarie va avea loc avanpremiera spectacolului, urmând ca în datele de 28 și 29 februarie să aibă loc premiera.
 
„Confuzia identitară, ce poate fi mai actual și, totodată, mai shakespearian? Aproape toate personajele din „A douăsprezecea noapte” își asumă o altă identitate, ceea ce dă naștere la confuzie, neînțelegeri și chiar iubire. Fiecare înșală și este înșelat la rândul său. Viola este prima care se deghizează în bărbat, își ia numele Cesario și, ca servitor al unui alt bărbat, Orsino, se îndrăgostește de el. Tot în haine de bărbat, ca emisar al lui Orsino, Viola se apropie de Olivia și devine ținta iubirii ei, formând, astfel, un ciudat triunghi afectiv, în care Viola îl iubește pe Orsino, Orsino o iubește pe Olivia, iar Olivia, pe Viola. Cât este iubire și cât este iluzie în aceste legături romantice?”, se arată în descrierea de pe site-ul Teatrului de Stat Constanța.
 
„A douăsprezecea noapte” este regizat de Andrei Șerban, iar Daniela Dima este regizor asociat. Scenografa este Carmencita Brojboiu și Cristian Niculescu se ocupă de lighting design.
 
Durata este de două ore și 20 de minute, fără pauză.
 
Actorii sunt: Andrei Bibire (Orsino), Cristiana Luca (Viola), Theodor Șoptelea, Vlad Lință (Sebastian), Iulian Enache (Antonio), Mihaela Velicu (Olivia), Liviu Manolache (Sir Toby Belch), Ecaterina Lupu (Maria), Cătălin Bucur (Sir Andrew Aguecheek), Marian Adochiței (Malvolio), Ștefan Mihai (Feste), Alina Manțu, Georgiana Mazilescu (Curio / o femeie la curtea Oliviei / un polițist) și Flrorentin Roman (căptian / un polițist).

Citește și:
Un nou proiect pregătit de Teatrul de Stat Constanța Regizorul Andrei Șerban face parte din echipa care va pune pe scenă o piesă de a lui Shakespeare (GALERIE FOTO)

Teatrul de Stat Constanța Premiera spectacolului „Doamne, ce măcel!” se amână

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dumitru MATEI 17 Jan, 2024 18:51 Toata stima pentru artistii care au curaj sa urce pe scena Teatrului de Stat Constanta ,o ruina pe care s-au straduit sa o inchida toti conducatorii urbei din '90 incoace ! Nu au investit un leu in reabilitare daramite sa mai construiasca un teatru nou .