Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Al treilea Congres National de Istorie a Presei, gazduit de Pitesti

ro

20 Jan, 2010 02:59 1787 Marime text
congres_presa.jpgAsociaţia Romănă de Istorie a Presei (ARIP) şi Universitatea Constantin Brăncoveanu din Piteşti organizează în acest oraş, în perioada 23 - 24 aprilie, cel de-al treilea Congres Naţional de Istorie a Presei, cu participare internaţională.

Lucrările primului Congres au avut loc la Universitatea Vasile Goldiş din Arad, al II-lea a fost găzduit de Universitatea Petre Andrei din Iaşi, iar cel de-al IV-lea, din 2011, se pare că va fi organizat la Universitatea Ovidius din Constanţa.

La această manifestare participă 50 de profesori universitari, cercetători şi jurnalişti ale căror preocupări sunt legate de studiul şi cercetarea jurnalismului, în general, şi a istoriei presei romăneşti, în special.

„Locul presei regionale romăneşti în context european" este tema congresului din acest an, iar participanţii vor propune teme legate strict de domeniul anunţat. Vor fi abordate probleme care se referă, ca de exemplu, la istoria presei scrise, a radioului sau a televiziunii. Toate lucrările prezentate, precum şi recenziile cărţilor care se lansează cu această ocazie vor fi publicate într-un volum, ca şi în cazul congreselor anterioare, şi în „Revista romănǎ de istorie a presei".

Cei care doresc să participe la congres trebuie să trimită un rezumat de maximum 500 de cuvinte, pănă pe 15 februarie 2010, pe adresele de e-mail marian_petcu2003@yahoo.com sau ilierad@yahoo.com, pentru a fi evaluate academic. Confirmarea acceptării va fi transmisă, prin e-mail, pănă la data de 1 martie 2010.

Comitetul ştiinţific este format din conf. univ. dr. Marian Petcu - Universitatea din Bucureşti, conf. univ. dr. Gabriela Rusu-Pǎsǎrin - Universitatea Constantin Brăncoveanu Piteşti, prof. univ. dr. Ilie Rad - Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Radu Părvu - Universitatea Constantin Brăncoveanu Piteşti, conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan - Universitatea Ovidius Constanţa, conf. univ. dr. Mariana Cernicova - Universitatea Politehnica Timişoara, prof. univ. dr. Odette Arhip - Universitatea Petre Andrei Iaşi, prof. univ. dr. Silvia Grossu - Universitatea de Stat din Chişinǎu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii