Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:11 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anastasia Stoiciu, vernisaj de excepție la Balcic 18 - 30 mai 2023! (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

18 May, 2023 17:55 2513 Marime text
  • Expoziția „Cuibul Liniștit”, semnată Anastasia Stoiciu are loc între 18 și 30 mai 2023, la Centrul Cultural Dvoreka din Balchik, Bulgaria.
  • Graficiana Anastasia Stoiciu este doctor în arte vizuale și lucrează ca referent de specialitate la Muzeul Național Cotroceni
 
 
Anastasia Stoiciu semnează cea mai nouă expoziție care va îmbrăca Palatul Reginei Maria – „Cuibul Liniștit” din Balcic. Vernisajul „Balchik” are loc joi, 18 mai 2023, de la ora 18.00, sub egida Clubului Cultural Dvoreka din Balchik, Bulgaria.
 
Manifestarea, care va avea loc la Centrul Cultural Dvoreka din Balcic în perioada 18-30 mai 2023, este cea de-a opta expoziție personală a artistei. Tema aleasă este una des întâlnită în creația acesteia, respectiv peisajul urban. Expoziția cuprinde peste 50 de lucrări experiment în tehnicile și manierele graficii tradiționale și moderne: gravură, acuarelă, tehnici mixte, digital print, fine print, afiș etc., impresii vizuale asupra palatelor Reginei Maria de la Cotroceni și de la Balcic. 
  
Pe 27 mai, ora 13.00, Anastasia Stoiciu va realiza, în colaborare cu Institutul Cultural Român, un tur ghidat, pentru cei interesați,  în Galeria Tunel de la Centrul Cultural Dvoreka, unde este amplasată expoziția. Partenerii acestei manifestări sunt: Centrul Cultural Dvoreka, Balchik, Institutul Cultural Român și Uniunea Artiștilor Plastici din România.
 
Graficiana Anastasia Stoiciu este doctor în arte vizuale și lucrează ca referent de specialitate la Muzeul Național Cotroceni. 
 
Din seria de expoziții personale ale Anastasiei Stoiciu mai putem aminti:
 
  • martie 2023 - ADAM PUSLOJIC 80  Muzeul Național al Literaturii Române;
  • august- octombrie 2020 - ACUARELATELIER, Muzeul Național al Literaturii Române, curator, academician Mircia Dumitrescu;
  • februarie -  aprilie 2019 - Palatul Cotroceni, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea;
  • mai - august 2019 - ANASTASIA, la Muzeul Național al Unirii, Alba Iulia; octombrie 2018 -  „Palatul Cotroceni” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța;
  • noiembrie - decembrie 2018 – „Timpuri și anotimpuri la Palatul Cotroceni” la Muzeul Național Cotroceni, București;
  • martie - aprilie 2017 – „NICHITA AZI”, expoziție alături de academicianul Mircia Dumitrescu, la Galeria Romană din București, în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Curator al simpozionului „NICHITA AZI”, la care au mai participat academicienii Eugen Simion și Adam Puslojic din Serbia, alături de Ion Caramitru, managerul Teatrului Național București.
 
Artista a mai participat la numeroase expoziții de grup, naționale și internaționale, precum: Bele Noci, White Nights, Majdan Art, Serbia; Ex Libris Brâncuși, Tesalonik, Grecia și Edirne, Turcia, în colaborare cu Institutul Cultural Român,  Salonul de Plastică Mică Brăila, Pig- A slaughter Story 2- Muzeul Țăranului Român, București, Bienala Naţională de Artă „Camil Ressu”, Galaţi; Bienala Internațională de Artă Contemporană „Ion Andreescu”, Buzău, Bienala de Grafică „Constantin Găvenea”, Tulcea, BIAMT, Timișoara, Gestul în desen. Desenul pe pânză, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Artă Vizuală Galați, Bienala de Carte Bibliofilă și de Carte Obiect - Muzeul Național al Literaturii Române; Călător în timp și spațiu, Muzeul Național al Literaturii Române; ”Semn Grafic” expoziție de Artă Vizuală, ”Centrul de Cultură Arcuș”, Sf.  Gheorghe etc. A obținut, printre altele, Premiul pentru Cultură, acordat de Comisia Națională a României pentru UNESCO, pentru merite excepționale în organizarea și promovarea simpozionului Ex Libris Brâncuși 2016-2026.
 
UPDATE

„Am fost foarte impresionată de formele foarte curate. Focului a fost asupra epocilor diferite, deci spă spunem despre stilul arabic, ce include și Castelul de la Balcik și Palatul de Cotroceni, unde este un stil mai curat“ - a precizat Jeni Mihailova. 

„Mulțumim pentru extraordinara oportunitate pe care mi-a oferit-o Centrul Cultural din Balcik și doamna director Jeni Mihailova, un extraordinar om de cultură. Mulțumesc și Institutului Cultural pentru colaborare. În data de 27 mai voi fi alături de vizitatori pentru a vorbi despre expoziție și tehnicile folosite în expoziție“ - a menționat Anastasia Stoiciu. 

„Este o expoziție despre locuri dragi sufletului meu, locuri care i-au fost foarte dragi Reginei Maria care a trăit în locul în care eu îmi desfășor acum activitatea la Palatul Cotroceni, dar a avut ca loc de suflet Palatul de la Balcik pe care îl numea Cuibul Meu Liniștit. Îmi face o deosebită plăcere să fiu aici și să am lucrări expuse aici, să desenez și să pictez acest loc. Mă inspiră la fel de tare ca și locul meu de muncă și nu pot să nu mă las cucerită de tot ce este în jurul meu. Mi-am dorit să vin să expun aici, în acest lucru mirific și să continui această temă. Am și alte teme care îmi sunt foarte dragi. Totuși Palatele Cotroceni și Balcik rămân o temă foarte dragă sufletului meu. Colegii mei de la Balcik păstrează lucrările în expoziții permanente aici și îmi face o desebită plăcere să las aici mai multe lucrări pentru că știu că vor sta alături de prieteni, iar vizitatorii vor vedea și o părticică din sufletul meu. Am preferat să nu îmi pun numele pe fiecare lucrare. Am pus etichete cu informații în bulgară, română și engleză despre Palatul Cotroceni și aș vrea să continui și cu lucrurile frumoase de la Balcik pentru ca oamenii să fie încântați să să vină să le vadă“ -  adeclarat pentru ZIUA de Constanța, Anastasia Stoiciu. 





Citește și:
 
Eveniment dedicat poetului sârb Adam Puslojic, ținut la Muzeul Național al Literaturii Române

Anastasia Stoiciu își va expune lucrările din cadrul expoziției „Balchik”. Unde și când va avea loc evenimentul

  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii