Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

ro

20 Apr, 2024 14:31 634 Marime text
Sursa foto: Facebook/Muzeul Național de Istorie a României



 
  • O apariție editorială de excepție - Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești a avut loc la Muzeul Național de Istorie a României.
 
Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Colecțiile „Emilian Radu Collections” anunță apariția catalogului „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”.
 
Lucrarea este dedicată colecțiilor care au fost, în cea mai mare parte, expuse în cadrul unuia dintre cele mai originale și ambițioase proiecte expoziționale private din țară - expoziția „De la Țepeș la Brâncuși - 5 secole de istorie și cultură în spațiul românesc”, desfășurată la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, în perioada septembrie-octombrie 2022.
 
Volumul bilingv (română-engleză), realizat și co-editat de colecționarul Emilian Radu împreună cu istoricul Ginel Lazăr (Muzeul Național de Istorie a României) reflectă istoria și cultura în spațiul românesc de-a lungul a cinci secole (sfârșitul secolului al XV-lea - începutul secolului al XX-lea).
 
Citește și
Muzeul Național de Istorie a RomânieiProiectul expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de BNR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii