Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 05 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Societatea Culturală „Magrin 1878” prezintă proiectul „Cenotaful omagial Anatole Magrin”, care va fi amplasat la Constanța

ro

05 Aug, 2024 12:32 259 Marime text
Asociația Societatea Culturală „Magrin 1878” din Constanța are deosebita plăcere să anunțe lansarea unui nou proiect dedicat lui Anatole Magrin.
 

La inițiativa Mons. Ieronim Iacob și a lui Gabriel Octavian Nicolae reprezentând Societatea Culturală „Magrin 1878” și cu sprijinul financiar important al Companiei Argenta reprezentată de Stelian Fottu, prezentăm „Cenotaful omagial Anatole Magrin”.
 
Realizarea cenotafului reprezintă un pas semnificativ în recunoașterea și omagierea lui Anatole Magrin ca figură emblematică a orașului Constanța.
 
Monumentul, prezentat în schița alăturată, va fi realizat din calcar Vratza și va fi amplasat în curtea Bisericii Catolice Sf. Anton de Padova din Constanța.
 
Pe partea frontală vor fi gravate în piatră numele, datele de naștere și deces ale lui Magrin, alături de un citat reprezentativ pentru sentimentele sale legate de patria sa adoptivă, România.
 
În nișa din partea superioară va fi amplasat un bust mic din bronz. Pe partea din spate a monumentului vor fi incizate în piatră o scurtă prezentare a contribuțiilor lui Magrin la dezvoltarea orașului și alte informații importante, precum și numele celor care au contribuit la realizarea acestui omagiu.

Citește și

Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii