Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:01 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi Diana Dobriţa Bîlea lansează două romane la Muzeul Marinei Române

ro

09 Nov, 2017 07:58 2745 Marime text





Diana Dobriţa Bîlea, autorea romanului „Dragoste și război“, revine în atenția iubitorilor de literatură cu alte două romane apărute la editura „Ex Ponto“: „Îngerul Linei“ (2016), recompensat luna trecută, cu Premiul de Excelenţă „Contraamiral Aurel Negulescu“ din partea Clubului Amiralilor şi „Omul dintre două lumi“ (2017).

Evenimentul editorial va avea loc în această joi, de la ora 17.00, la Muzeul Marinei Române. Volumele vor fi prezentate de: prozatorul Ovidiu Dunăreanu, prof. Marina Cuşa, lector univ. Enache Tuşa şi poetul Mircea Lungu. Mădălina-Ionela Cîșlariu, studentă în anul III la Actorie, va da citire unui monolog din „Îngerul Linei“, iar membrii Clubului Umoriştilor Constănţeni vor fi alături de colega lor.

„«Îngerul Linei» este o carte inspirată din viaţa oamenilor străzii şi ai canalelor, o radiografie dureroasă despre o categorie socială care face parte, ruşinoasă, din peisajul postdecembrist al marilor oraşe româneşti şi pentru care cei ce s-au perindat la conducerea ţării n-au făcut nimic. Este o carte despre neiubire, despre neiubirea românească mai exact, care permite în fiecare zi ca aceşti oameni să sufere de foame, de frig, din cauza lipsei unui acoperiş deasupra capului, expuşi în permanenţă la boli grave şi la pericole foarte mari. Frumuseţea lăuntrică a acestor oameni, micile şi naivele lor speranţe, solidaritatea dintre ei şi lupta continuă cu duritatea vieţii pentru a mai apuca şi ziua de mâine sunt realităţi care umplu paginile romanului. Am scris această carte din dragoste de oameni şi cu speranţa că, într-o bună zi, societatea românească va fi totuşi capabilă să (re)aducă în limitele normalului o categorie aflată în subteranul umanităţii“, mărturisește autoarea.

Despre cel romanul „Omul dintre două lumi“, Diana Dobriţa Bîlea spune că este este „o pledoarie pentru dobrogenism şi pentru iubire ca sentiment universal, pentru tradițiile şi arhetipurile oamenilor care trăiesc în spaţiul dintre Dunăre şi mare. Povestea de dragoste dintre Ileana și Călin se petrece într-un areal dominat de vraja lucrurilor imposibil de explicat prin rațiune, dar acceptate și înțelese afectiv, spiritual. Pe fundalul poveștii de iubire sunt evidenţiate credințele, eresurile, prejudecăţile, superstițiile şi miturile lumii dunărene, care s-au păstrat nealterate până în societatea noastră (post)modernă“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii