Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Bordel 2.0”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

ro

12 May, 2024 09:54 583 Marime text
Sursa foto: Teatrul Jean Bart Tulcea




 
  • Duminică, 12 mai 2024, cu începere de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului ”Jean Bart” din Tulcea va avea loc prezentarea unui spectacol dramatic deosebit, un proiect cultural menit să sensibilizeze publicul asupra delicatei probleme a prostituției și a proxenetismului.
 
Spectacolul dramatic „Bordel 2.0” este un proiect cultural adresat publicului tânăr, iniţiat de Asociaţia Epancin Art, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, care dorește să aducă în atenția conștiinței publice problema reală a traficului de persoane, potrivit unui anunț al Teatrului Jean Bart Tulcea.
 
Așa cum sugerează și titlul, spectacolul se centrează în jurul unui subiect delicat. Prostituția generează o poveste ce pune accentul pe slăbiciunile, frustrările și nevoile ființei umane. Mecanismul din spatele ideii de proxenetism este sugerat cu mult umor și ironie, decupând, în acest sens, situații de viață care reprezintă acele momente când suntem păcăliți, fie de propria naivitate, fie de un discurs convingător să luăm decizia greșită.
 
„Consider necesar acest gen de spectacol în contextul teatral actual, el punând în lumina reflectoarelor o realitate nu pentru a o condamna ci pentru a oferi posibilitatea reflexiei și a unui dialog sincer. Faptul că spectatorii sunt distribuiți într-un rol activ permite o conștientizare mai puternică a fenomenului de proxenetism.“, explică Andreea Iacomiță, regizorul spectacolului.
 
Sinopsis

Bordel 2.0 este povestea unor opțiuni greșite care sunt camuflate în interiorul unor ambalaje frumoase. Costume, machiaj, parfum cu iz de show musical, toate invită spectatorul într-o călătorie spre o realitate ignorată: traficul de carne vie.
 
Evident, știm că prostituția e ceva ilegal, imoral, greșit și totuși… este opțiunea unora. De ce? Sărăcia? Da! Ignoranța? Probabil. Adevărul e că uneori e pur și simplu o alegere atrăgătoare ce stă sub semnul promisiunii unei vieți mai bune, mai bogate, mai ușoare.
 
Bordel 2.0 este un spectacol despre acele momente în care ne lăsăm păcăliți de propriile vise ce, fără să ne dăm seama, au devenit iluzii care ne distrug încet.
 
Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
 
 Citește și
 
 Emoție și poveste la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea„Privighetoarea”, prezentată de echipa talentată a Teatrului „Căluțul de Mare” Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii