Caietul de obiective pentru concursul de proiecte de management al Muzeului de Istorie, în atenţia consilierilor judeţeni (document)
Caietul de obiective pentru concursul de proiecte de management al Muzeului de Istorie, în atenţia consilierilor
17 Aug, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
3911
Marime text
În atenţia consilierilor judeţeni, care se întrunesc mâine în şedinţă ordinară, la ora 13.00, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ - Consiliul Judeţean Constanţa, se află proiectul de hotărâre iniţiat de vicepreşedintele CJC Dumitru Daniel Learciu privind aprobarea caietului de obiective pentru concursul de proiecte de management şi a comisiei de concurs de proiecte de management al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC).
Dat fiind faptul că MINAC este o instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager este un atribut al CJC. Prin caietul de obiective, supus la vot în şedinţa de mâine, autoritatea va stabili cerinţele specifice ce trebuie avute în vedere la constituirea proiectului managerial, orientând astfel managerul cultural în direcţia satisfacerii nevoilor culturale ale comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea instituţia publică de cultură.
Pentru comisia de concurs şi comisia de contestaţii, în vederea organizării concursului de proiecte de management al MINAC, s-a propus următoarea componenţă: Magdalena Tiţă, director executiv, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Constanţa, reprezentant al Ministerului Culturii în teritoriu, care are atribuţii de avizare şi control al activităţii specifice a instituţiei; în calitate de membri figurează Maria Magiru, director al Muzeului de Artă Populară Constanţa, în calitate de specialist şi manager al unei instituţii de cultură similare, şi Gabriela Istrate, inspector cu atribuţii de coordonare a MINA Constanţa, din cadrul Serviciului Cultură, Sport, Turism, în calitate de reprezentant al autorităţii.
Pe lista secretariatului propus al comisiei se regăsesc: Liliana Dumitru, inspector superior Serviciul Cultură, Sport ,Turism; Veronica Cîrciu, şef Serviciul Buget; Daniela Miroiu, inspector Serviciul Resurse Umane; Violeta Acsinte, consilier juridic, Serviciul Administraţie Publică Locală, juridic.
În vederea soluţionării contestaţiilor, s-a propus constituirea comisiei de contestaţii cu următoarea componenţă: Irina Costescu, şef Serviciul Cultură, Sport, Turism; Georgeta Blacioti, director general - Direcţia Generală Economico-Financiară; Ileana Simionescu, consilier juridic, Serviciul Administraţie Publică Locală, juridic.
Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, o istorie de peste un secol
Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa are o istorie de peste o sută de ani. Existenţa muzeului constănţean este menţionată încă din vara anului 1879, dar actul oficial constitutiv datează din 1911. Din anul 1956, instituţia de cultură a funcţionat în actualul Palat Arhiepiscopal, iar începând cu anul 1977, aceasta funcţionează în fostul sediu al Primăriei municipiului Constanţa. În prezent, MINAC îşi desfăşoară activitatea prin expoziţiile sale din Constanţa, de la sediul central (Piaţa Ovidiu nr. 12) şi Edificiul Roman cu Mozaic, dar şi prin expoziţiile din teritoriu: Muzeul Histria, Muzeul Adamclisi, Muzeul Axiopolis -Cernavodă, Muzeul Carsium - Hârşova.Proiectul de hotărâre la care facem referire poate fi vizualizat în secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- prof.dr. 17 Aug, 2016 08:38 O comisie credibila are in componenta sa personalitati din domeniul istorie, specializarea arheologie. Si slava Domnului!in tara sunt zeci de profesori cercetatori si arheologi care ar fi putut evalua in context aceasta institutie de mare prestigiu, evidentiata prin cercetare si sapaturi remarcabile la nivel national si international. Se vede bine ca se continua practica "in Romania merge oricum". Total ineficient!Dezarmant!