Călătorie în lumea artelor la Muzeul de Artă Constanța, de Ziua Internațională a Copilului (GALERIE FOTO)
Călătorie în lumea artelor la Muzeul de Artă Constanța, de Ziua Internațională a Copilului (GALERIE FOTO)
03 Jun, 2022 17:07
ZIUA de Constanta
2347
Marime text
- De Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie 2022, Muzeul de Artă Constanța i-a invitat pe copii și adolescenți să participe la ateliere de lucru și, în același timp, să descopere patrimoniul muzeului în cadrul unui tur ghidat.
Acțiunea intitulată Călătorie în lumea artelor a făcut parte dintr-un proiect care se desfășoară în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța.
Atelierele de lucru, precedate de un tur ghidat, au fost gratuite și s-au adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Aceștia au avut ocazia să descopere informații captivante despre artiști români din perioada modernă și despre creațiile acestora. În cadrul atelierelor, sub îndrumarea specialiștilor din muzeu, participanții la activitate au realizat interpretări după lucrări ale marilor maeștri ai artei moderne românești. Copiii au fost coordonați de profesor dr. Doinița Venera Dincă.
Evenimentul realizat la data de 1 iunie face parte dintr-un proiect de redescoperire a capodoperelor artei moderne românești, pe care muzeul contănțean le deține în patrimoniu, proiect care se adresează copiilor și tinerilor. Din aceeași serie de evenimente a făcut parte și acțiunea organizată sâmbătă, 28 mai 2022, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC), care a reprezentat cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului „Adaptation Guide to Educational System & Social Life for International Students (Software of Students)”, finanţat prin Programul European Erasmus Plus. La eveniment au participat consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, decanul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UOC, conf. univ. dr. Aurelian Nicola, directorul proiectului, conf. univ. dr. Denis Ibadula, studenți internaționali și români implicați în proiect și reprezentanții instituțiilor partenere din străinătate.
„În cadrul întâlnirii, participanții au subliniat rolul colaborărilor internaționale în dezvoltarea sectorului academic și a celui socio-cultural din orașul nostru. De asemenea, am organizat o întâlnire cu studenții internaționali ai UOC, în cadrul căreia am promovat aplicația Software of Students dezvoltată de experții noștri, în colaborare cu cei ai instituțiilor partenere din consorțiu. Acest instrument poate fi utilizat la scară largă, sprijinind studenții internaționali să se adapteze mai ușor la viața academică și cea socială dintr-o anumită țară. În continuare, vom crea un ghid de bune practici, care va conține informații asemănătoare cu cele din aplicație”, a menționat conf. univ. dr. Denis Ibadula.
Întâlnirea s-a încheiat cu un program cultural, organizat de UOC, în parteneriat cu Muzeul de Artă din Constanța și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, coordonat de dr. Ionela-Alina Lascu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii