Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:11 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cărțile Bunătății” la Biblioteca Județeană Constanța în Săptămâna ZICI (Ziua Internațională a Cititului Împreună)

ro

06 Feb, 2024 15:38 944 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Biblioteca Județeană Constanța


 
  • Atelierul va avea loc pe data de 08.02.2024, ora 12.00 pentru publicul larg, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”,
 

„În săptămâna în care celebrăm cititul împreună, o vom avea ca invitată în biblioteca noastră pe autoarea Cristina Andone. Împreună vom vedea ce înseamnă bunătatea, tradițiile, respectul. În călătoria noastră de o oră, alături de scriitoare ne vor însoți zmeii, șoriceii și zânele din poveste, dar și un covor popular vechi de 120 de ani. Copiii vor avea ocazia să cunoască un scriitor pasionat de cercetarea pe teren și să afle cum se fac poveștile inspirate de tradițiile locului”, arată Biblioteca Județeană Constanța, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 
Colecția „Cartea Bunătății” este inspirată de copiii de la sate din principalele regiuni ale țării. Până acum au apărut volumele despre Dobrogea, Ardeal, Moldova, anul acesta urmând Oltenia, potrivit sursei.
 
Ultimul volum, „Cartea Bunătății. Povești din Moldova” va fi lansat de ZICI la Constanța, chiar la Biblioteca Județeană, după un turneu de poveste în Iași și Bacău.
 
Cristina Andone este autoare a 28 de cărți, printre care seria Dar Motan, colecția Povești din Pădurea Muzicală, colecția Școala banilor bine-crescuți și seria Cartea Bunătății. În total, cărțile sale au fost vândute în peste 200.000 de exemplare. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. Ca autor Nemira și Univers, a fost invitată la Târgul de Carte de la Goteborg, Salon Livre Paris, Festivalul TIFF Cluj, Bologna Book Fair, Bookfest, Gaudeamus, Șotron.
 

„Este un povestitor împătimit: a ținut ateliere de poveste în Tramvaiul Iei, în palatele Cantacuzino, Cesianu, ICR Bucuresti, ICR Stockholm, în capela unui castel părăsit la Bonțida, în biblioteci naționale sau județene, iaurtării, școli, grădinițe. Cărțile sale sunt traduse în franceză, suedeză și chineză. Este președinta Fundației Ce Poți Face pentru promovarea lecturii”, mai transmite biblioteca.

 

„Ca scriitor, aleg întotdeauna drumul greu. Pentru că știu că la capatul lui voi găsi o minune, nu o banalitate. Nu a fost ușor să merg din sat în sat, în stagii de cercetare în Moldova, în județele Iași, Bacău și Vrancea. Am avut ateliere de poveste în școli și biblioteci, am vorbit cu povestitorii satului, am mers în cimitire, pe câmpuri, în păduri. Am fotografiat case și obiecte din gospodărie. Copiii mi-au adus rețete de la bunici sau străbunici. M-au învățat cuvinte ale locului. Mi-au spus ce porecle sunt prin sat. Dar mai ales mi-au spus ce le place, ce viseză, ce îi ajută să meargă mai departe.
Toate aceste semințe de bunătate au rodit într-o nouă carte. O carte despre ce înseamnă alint, hodină, voie bună. O carte cu lecții simple de la sat despre cum să fim generoși, deschiși, să avem încredere și răbdare.
Drum bun în poveste!” spune Cristina Andone.

 
Lansarea volumului reprezintă, totodată, cea de a patra activitate a proiectului „Pe aripile imaginației”, proiect realizat prin colaborarea dintre Școala Gimnazială nr. 28, „Dan Barbilian” și Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța.
 

Atelierul se va desfășura pe data de 08.02.2024, ora 12.00 pentru publicul larg. În dimineața aceleiași zile, tot în Aula Bibliotecii, începând cu ora 9.00, elevii Școlii Gimnaziale nr. 28 vor fi beneficiarii direcți ai atelierului, conform protocolului de colaborare încheiat între instituții.
 
Amfitrionii evenimentului vor fi:
 
Prof. Univ. Dr. Habil. Mitchievici Angelo, managerul Bibliotecii Județene Constanța; Prof. Moraru Constanda, directorul Școlii Gimnaziale nr. 28, “Dan Barbilian”; Prof. înv. primar Cristina Simion, coordonator proiect “Pe aripile imaginației”; Bibliotecar Alina Grama, coordonator proiect „Pe aripile imaginației”
 
Citește și
Lansarea revistei de cultură „Steaua Dobrogei”, la Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii