Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câștigătoare la Festivalul Mamaia Marina Scupra, cântăreața care a plecat prea devreme dintre noi

ro

30 Jul, 2024 10:38 361 Marime text


Marina Scupra s-a născut în decembrie 1967, în ziua de Ajun, în București.
 
Încă din anii copilăriei și-a făcut debutul pe „sticlă”, la emisiunea „Prietenii lui Așchiuță”, în 1973.
 
În anul 1980 începea cursurile Școlii populare de artă din București, la clasa profesoarei Gloria Bordea Mihalache. Absolvea în 1983.
 
În timpul studiilor, Marina Scupra a participat la Festivalul „Cântarea României”, unde a obținut mențiune în etapa republicană. În 1983 își făcea apariția la Festivalul Mamaia, iar juriul i-a acordat Premiul Tinereții. La un an distanță, Marina Scupra urca din nou pe scena Festivalului Mamaia și a obținut trofeul după ce a interpretat melodia „Joc de copii”, compusă de Laurențiu Profeta.
 
După această reușită, cântăreața a început colaborarea cu compozitorul Dan Dimitriu, cel care i-a devenit și soț.
 
Marina Scupra a jucat în comedia „Concurs de seducție”, ce i-a avut în distribuție și pe Horia Brenciu și Tino Furtună de la „Holograf”.

Marina Scupra a cântat și în spectacolele Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București.
 
De-a lungul carierei, a apărut frecvent în emisiunile de copii ale Televiziunii Române și a participat la festivalurile județene de muzică.
 
În ultimii ani de viață, ea a fost profesoară de canto - muzică ușoară la Școala Populară de Artă din Pitești, iar mulți dintre cei îndrumați de ea au câștigat numeroase premii la festivalurile pentru copii.

Din repertoriul artistei făceau parte următoarele melodii: „Drumul meu”, „Oameni de zăpadă”, „Tinerețea mea”, „Ce dor mă cheamă”, „Iubirea mea este un adevăr”, „Ce ai făcut cu viața mea” (compuse de Dan Dimitriu); „Joc de copii”, „La drum cu un cântec vesel”, „Bine te-am găsit bătrâne Charleston” (compuse de Laurențiu Profeta); „Copiii cartierului”, „La balul fulgilor de nea” (compuse de Aurel Giroveanu); „Vârsta epocii de aur”, „Vreau să mai cred în povești” (compuse de Ion Cristinoiu) și „Fotografii din București” (compus de I.B. Voicescu).
 
Marina Scupra a plecat din această lume la nici 50 de ani, pe 30 iulie 2017.
 
Citește și:
Doi ani de la decesul Marinei Scupra. În 1984 a obţinut Trofeul Festivalului Mamaia (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii