Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Căzut din rai”, lansare de carte la ​Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

ro

25 Oct, 2022 16:00 1533 Marime text
Lansare de carte
Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, organizează Joi, 27 octombrie ora 1700, în Aula Bibliotecii, lansarea romanului „Căzut din rai” (Editura Ex Ponto, 2022) al scriitorului Constantin Costache.

Vor prezenta cartea prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, scriitorul Ovidiu Dunăreanu și dr. Corina-Mihaela Apostoleanu., transmit reprezentanții instituției. 

Constantin Costache este autorul trilogiei „Umbre pe oglinda apei” (2014, 2015), „Singur împotriva oceanului” (2018), „Dragoste deșertică” (2019), „Syrael” (2020), „Îmblânzitorul de stele” (2021), o parte deja traduse în limba engleză.

„În acest roman de început, îmbinarea idealismului copilăriei cu duritatea unor scene petrecute peste timp, a obiceiurilor unui sat dobrogean cu ciudățeniile unei libertăți prost înțeleasă și topită în băutură, consum de droguri și exagerări religioase, dorința tinereții de a construi o viață ideală cu elementele unei realități de o cruzime aproape neverosimilă, la care te adaptezi ori mori, constituie oglinzi în care autorul își pune personajele, ca să ilustreze o amplă paletă de trăiri prin care își va trece cititorul.” (Ovidiu Dunăreanu)

„Lui Constantin Costache îi place enorm să povestească și fie își imaginează fel de fel de situații, personaje, intrigi, context, fie topește – cum o face, din câte intuiesc și îl cunosc, între aceste coperte – momente din propria biografie, într-un roman ce lasă ficțiunii generozitatea de a credibiliza realitatea. Dar, în fond, nu contează cât de adevărate sunt cele petrecute într-o carte, nici cât de mult se oglindește viața autorului în cea a personajelor sale, ci cum reușește el să-l desprindă pe cititor din propriul drum și să-l conducă, fie și pentru câteva ceasuri, pe un alt drum, cu totul necunoscut, din hârtie. Dacă citiți o să aflați.” (Robert Șerban).

Lansarea va fi urmată de o discuție cu autorul și o sesiune de autografe.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii