Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Charlie Ottley, jurnalistul britanic care a promovat Dobrogea în celebrul documentar „Flavours of Romania”, la ceas aniversar!

ro

16 Jul, 2024 17:00 239 Marime text
Foto: Facebook Charlie Ottley
  • El este omul din spatele producțiilor de succes „Wild Carpathia” (2011) și „Flavours of Romania” (2017). În ultima serie, Charlie Ottley a explorat în amănunt cultura, istoria, gastronomia și arta a opt regiuni istorice ale României, printre care și Dobrogea
  • Cele două documentare au adus în atenția publicului internațional bogăția culturală și peisagistica României
 
Charlie Ottley, britanicul celebru pentru activitatea de jurnalist, prezentator TV, poet și regizor, împlinește mâine, 17 iulie, 53 de ani.
 
Charlie Ottley reprezintă un nume cunoscut publicului din România pentru realizarea documentarelor de călătorie prin care explorează frumusețea și diversitatea peisajelor naturale ale țării.
 
El este omul din spatele producțiilor de succes „Wild Carpathia” (2011) și „Flavours of Romania” (2017). În ultima serie, Charlie Ottley a explorat în amănunt cultura, istoria, gastronomia și arta a opt regiuni istorice ale României, printre care și Dobrogea.
 
Cele două documentare au adus în atenția publicului internațional bogăția culturală și peisagistica României.
 
Charlie Ottley a început să lucreze în mass – media în anul 1996, iar pentru o vreme a lucrat în Statele Unite ale Americii. În anul 1997, s-a întors în Marea Britanie și a ales să se dedice poeziei și scrierii de rubrici. A devenit o prezență obișnuită în programele BBC, printre care BBC Radio 5 Live, The Today Program, Saturday Live și The Daily Politics. De asemenea, a colaborat ca scriitor independent pentru ITV, Channel 4 și Wolrd Online.
 
Săptămânal, a contribuit la coloana intitulată „Weekender” pentru publicația The Daily Express, pe care a transformat-o în 2000 și co-produs-o sub forma unui serial TV pentru postul The Travel Channel. Ulterior, a început seria de călătorii culinare intitulată „Arome din Chile”, pentru ca apoi să extindă acest concept la nivelul mai multor țări.
 
Documentarul Wild Carpathia
 
Documentarul a fost realizat în 2011 de către jurnalistul britanic, care a promovat atracțiile istorice și turistice din România.
 
Documentarul, în care apare și Regele Charles, a fost difuzat în întreaga lume în 110 țări și tradus în 11 limbi. Ultimul episod a fost lansat în 2019.
 
„Wild Carpahia” a fost distins cu premiul pentru "Cel mai bun documentar 2020" la Festivalul de Film Alpin de la Brașov, România.
 
Documentarul Flavours of Romania
 
În anul 2017, Charlie Ottley a demarat un nou serial care urmărește să aducă în atenția publicului larg potențialul turistic și nu numai al României. „Flavours of Romania” reprezintă unul dintre cele mai urmărite producții de pe platforma Netflix.
 
În noiembrie 2023, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța a organizat un eveniment de Ziua Dobrogei, care s-a bucurat de prezența lui Charlie Ottley.
 
Cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria-mamă, el a prezentat publicului episodul dedicat Dobrogei din acest documentar.
 
Citește și:
Jurnalistul britanic Charlie Ottley vine la Constanța pentru Ziua Dobrogei. La Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va rula documentarul ”FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA„ 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii