Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferința „Brâncuși, Marea Britanie și Ideea Sculpturii Moderne”, la Institutul Cultural Român de la Londra

ro

26 Jun, 2024 19:28 387 Marime text





 
  • Institutul Cultural Român de la Londra contiună seria evenimentelor de promovare a operei sculptorului Constantin Brâncuși la Londra, organizată în parteneriat cu Fundația Henry Moore. După prezentarea evenimentului online, „Brâncuși și Marea Britanie” /„Brâncuși and Britain”, cu participarea curatorilor Ariane Coulondre și Matthew Gale, ICR Londra se alătură din nou Fundației Henry Moore, pentru evenimentul „Brâncuși, Marea Britanie și Ideea Sculpturii Moderne” / „Brâncuși, Britain and the Idea of Modern Sculpture”.
 
În cadrul a trei paneluri, Practical Histories;Language and its Limits; și ;Forms in Space, vor fi prezentate noii studii și interpretări ale operei lui Brâncuşi, iar la finalul evenimentului, Alex Potts – profesor emerit la Max University of Michigan va susține prezentarea cu titlul “Brancusi and Moore – Human/Animal”.
 
La eveniment vor lua parte nu mai puțin de 14 teoreticieni, profesori şi cercetători, printre care profesorul Dr. Jonathan Vernon – istoric şi critic de artă modernă, Natalie Rudd – fostă curatoare la Tate Liverpool și asistent universitar la University of Birmingham, Inga Fraser – curatoare şi istoric de artă, Dr. Stephens Chris - directorul muzeului Holburne din Bath şi fost curator la Tate Britain, Dr. Sam Rose – istoric de artă modernă, lector la University of St. Andrews, Scoția.
 
Fundația Henry Moore derulează acest sezon de cercetare cu scopul de a aprofunda creația lui Constantin Brâncuși, de genera noi interpretări ale acesteia și de a pune în evidență infleunța lui asupra artiștilor britanici.
 
 
 
 
 Citește și
 Ia românească, sub semnul lui Brâncuși, Coloana Infinitului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii