Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:47 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Actorul Mihai Mălaimare lucrează cu studenții Facultății de Arte din cadrul Universităţii Ovidius

ro

12 Apr, 2022 00:00 2797 Marime text
  • În cadrul unui proiect mai vast, prin care a lucrat cu aproape o sută de studenți de la facultăți de arte din toată țara, actorul Mihai Mălaimare a venit și la Constanța, unde a susținut workshop-ul „Statui vivante”
 
Prezent pe 11 și 12 aprilie la Constanța, actorul Mihai Mălaimare a susținut workshop-ul „Statui vivante”, la care au participat studenții de la Artele spectacolului (Actorie) și Arta actorului de music hall.
După cum a informat prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC), instituția de învățământ, în colaborare cu Centrul de cercetare ştiinţifică şi creaţie artistică “Euxin”, a găzduit atelierul susţinutut de actorul Mihai Mălaimare, alături de Mirela Vescan- makeup şi Rolf Vescan-film/foto.



În cadrul evenimentului, Mihai Mălaimare a prezentat audienţei şi ultimele sale apariţii editoriale: „Caleaşca aurită”, „Statuia vivantă” şi „Actorul, Bufonul, Clovnul”.
Evenimentele găzduite de UOC fac parte din proiectul cultural „Moştenirea”, derulat prin Fundaţia Masca, prin care Mihai Mălaimare interconectează publicul la toate nivelurile fenomenului teatral românesc actual, analizându-i trecutul şi prevestindu-i viitorul.

Doctor în istoria teatrului din anul 1995, Mihai Mălaimare este director fondator al Teatrului Masca, din Bucureşti. În perioada 1984-1989 a fost profesor de actorie la Universitatea Naţională de de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) "I.L. Caragiale", București precum şi la Universitatea Ecologică din Bucureşti.
De asemenea, a susţinut un curs de pantomimă la Școala de teatru Pygmalion, din Viena şi la Gallaudet University (Washington, SUA), în calitate de profesor invitat (arta şi cultura românească).
În 2014 Academia de Teatru şi Arte Plastice din Chişinău i-a decernat titlul onorific de Doctor Honoris Causa, în cadrul Festivalului Class Fest.
 
Citește și:Vernisaj de artă plastică sub semnul primăverii, la Universitatea Ovidius din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii