Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Bienala Națională de Pictură „Doina Păuleanu“, la prima ediție

ro

06 Jul, 2021 00:00 3875 Marime text

 
Muzeul de Artă Constanța organizează, anul acesta, prima Bienală Națională de Pictură „Doina Păuleanu“, aducând astfel un omagiu celei care a păstorit, timp de trei decenii, prestigioasa instituție de cultură din orașul de la malul mării.
 
Manifestarea, care s-a bucurat de un nesperat interes în rândul artiștilor plastici din întreaga țară, se va desfășura pe tot parcursul lunii iulie, având sprijinul Consiliului Județean Constanța.
Pe simeze vor expune cei mai buni artiști participanți, din cei peste 250 de membri ai U.A.P. România și absolvenţi ai Universităţilor de Artă care au trimis lucrări, fiind selectați doar 100.

Conform organizatorilor, „evenimentul, primul de acest gen din Constanța, omagiază una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă, în perioada 1990-2020 și cetățean de onoare al județului Constanța. Doina Păuleanu a avut o contribuție importantă la promovarea artei românești, precum și la prezervarea și valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă Constanța.”
 
Bienala a fost deschisă cu concertul-conferință „Enescu pe înțelesul tuturor”, unde protagoniști au fost baritonul Ștefan Ignat și pianistul Remus Manoleanu, având în program fragmente din opera Oedipe, din Sonata pentru pian op. 24, nr. 1 și din Ciclul Șapte cântece pe versuri de Clément Marot.
 
Jurizarea va avea loc în intervalul 1 iulie – 28 iulie 2021, urmând ca, la 31 iulie 2021, să aibă loc premierea.
 

Citește și:

Constanța culturală Bienala Națională de Pictură „Doina Păuleanu” și-a desemnat participanții 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii