Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală „FRAGIL. Teritorii portabile”, finisajul expoziției (Galerie foto)

ro

09 Jul, 2022 00:00 2959 Marime text

 
  • La Muzeul de Artă Constanța, artistul Cosmin Paulescu s-a întâlnit cu publicul și presa, la finisajul expoziției sale „FRAGIL. Teritorii portabile”
De mai multe decenii, Cosmin Paulescu (Cozo), profesor la Universitatea Națională de Arte București, a dezvoltat creativ un concept interesant, având în centru harta României, care a căpătat, de-a lungul anilor, configurări variate, devenind, pe rând, spațiu ludic, de confruntare, competiție, de promovare sau protest față de realitățile sociale, politice sau militare care au influențat teritoriul nostru.

Artistul, născut în Craiova și absolvent al Academiei Naționale de Arte București, secția Artă Murală, a studiat la Academia Rietveld din Amsterdam, Olanda, iar din 1997 este cadru didactic la UNARTE, precum și decan al Facultății de Arte Decorative și Design.

S-a făcut remarcat la începutul anilor ’90 datorită gesturilor sale artistice neconvenționale, activând cu precădere în zona performance-ului. Cu obiectele, instalațiile și acțiunile sale a fost invitat și a participat la numeroase expoziții din țară și din străinătate.
 


Expoziția „FRAGIL. Teritorii portabile” a fost găzduită de Muzeul de Artă Constanţa în perioada 25 mai-7 iulie 2022, iar la finisajul de joi, artistul s-a întâlnit cu publicul și cu presa.
 
Lelia Rus, directorul muzeului, a fost, ca de fiecare dată, gazda primitoare a evenimentului, prezentând succint artistul și opera sa, iar președintele CJC, Mihai Lupu, a vorbit despre importanța artei și despre sprijinul pe care administrația locală îl acordă culturii.
 
Ciclul de lucrări hARTA, din care fac parte și lucrările expuse la Constanța, se află în siajul instalaționismului anilor ‘90, perioadă în care artistul s-a format și a debutat profesional.
 
 
Citește și:
Constănțenii sunt invitați la vernisaj! Pictorul Eugen Albu organizează o expoziție retrospectivă


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii