Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală „Memoria Orașului”, reînviată prin imagini și poezie

ro

20 May, 2022 00:00 2834 Marime text

 
 
 
În această duminică, începând cu orele 15, suntem așteptați din nou în Casa de Creație din strada Eminescu nr.22, unde ni s-au pregătit noi surprize.

Filiala Unu Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici (Atelierele 22), în colaborare cu Centrul Cultural Județean Constanța Teodor Burada și Asociația KULTurale, vor organiza un eveniment sub titlul „Memoria Orașului”, dedicat zilelor orașului Constanța.

Absolvenți ai clasei de Artă fotografică din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor Burada vor expune imagini reprezentative pentru identitatea vizuală a orașului de la malul mării, surprinse prin lentila camerei de fotografiat.

Imaginile expuse își vor da întâlnire cu poezia, sub semnul lui Ovidius „primul poet al spiritualităţii româneşti“, care a surprins în versurile exilului său legendele, tradițiile, viața cotidiană şi culturală a vechiului Tomis.

În comunicatul adresat redacției, organizatorii ne anunță că
Tineri liceeni și studenți vor citi din creațiile lor, într-un prim laborator de poezie, prin care sperăm să descoperim continuatori ai poeziei pe meleaguri pontice. Întâlnirea va fi moderată de Iulia Pană, Gabriela Titz și Mona Momescu.
Vă invităm la o după-amiază în care memoria orașului va fi reprezentată de vechi și nou, de frumusețea orașului și muzicalitatea poeziei.”
 
Citește și:
Constanța culturală O seară reușită de poezie și pictură, la „Atelierele 22” (galerie foto)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii