Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală SEAS aduce trei spectacole pentru copii săptămâna aceasta (GALERIE FOTO)

ro

20 Aug, 2024 13:19 179 Marime text
Foto: Teatrul de Stat Constanța

În această săptămână, Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 a programat trei spectacole de la Opera Comică pentru Copii București.
 
Este vorba despre: „Erus și Valea Iubirii”, „Don Quijote” și „Directorul de teatru”. 
 
Mâine, miercuri, 21 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, micii spectatori și părinții lor sunt invitați la „Erus și Valea Iubirii” o adaptare după cartea cu același nume a scriitorului constănțean Alec Blenche, în regia Anei Crăciun Lambru.
Ajunși în Regatul Apelor, țara natală a Prințesei Roua, Erus face cunoștință cu mama acesteia, Crăiasa Apelor, Luna, și îi reîntâlnește pe cei cinci înțelepți. De la aceștia află că este unul dintre cei aleși să facă parte din Ordinul celor 9 și că trebuie să-l înfrunte pe Regele Frică-Frică după ce obține virtuțile din patru văi - Valea Răbdării, Valea Generozității, Valea Iubirii și Valea Recunoștinței.
 
Joi, 22 august, de la aceeași oră, 21:00, tot la Teatrul de Vară Soveja, este programat baletul pentru copii „Don Quijote” de Ludwig Minkus, adaptare după romanul lui Miguel de Cervantes, în regia lui Cătălin Caracaş.
Talentații balerini ai Operei Comice pentru Copii aduc pe scenă mitica poveste a lui Don Quijote, adică Hidalgo Alonso Quijano, pe numele său adevărat. El este un împătimit al romanelor cavalerești, fără să rateze vreo seară pentru a se cufunda în lectură. Cărțile citite l-au făcut să fie un om mai bun, care își dorește să-i ajute pe cei nevoiași și lipsiți de apărare. Împins de nobilul său țel, dar și de dorința de a o găsi pe frumoasa Dulcineea de Toboso, plăsmuire a minții sale, eroul nostru își alege un nume de cavaler – Don Quijote, își poreclește iapa – Rosinanta, și-l convinge pe Sancho Panza, un vecin de-al său, să-i fie scutier și să plece în lume împreună.
 
Vineri, 23 august, ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, Opera Comică pentru Copii din București completează oferta sa diversă de spectacole adresate celor mici cu adaptarea unei opere comice: „Directorul de teatru” de Wolfgang Amadeus Mozart.  Cel care a adaptat și a adus o serie de completări ingenioase operei originale este regizorul Cristian Mihăilescu, a cărui legătură cu orașul nostru este foarte importantă, având în vedere că a fost, timp de aproape zece ani, directorul Operei din Constanța.
Lucrarea este considerată o parodie a vanității cântăreților de operă, care se luptă pentru a avea un statut cât mai înalt și o plată pe măsură. Personajul central este un director de teatru, care, asistat de Buffo, cântărețul comic, organizează audiții pentru alcătuirea unei trupe de operă. Primele două pretendente la angajare sunt doamnele Hertz (Doamna Inimă) și Silberklang (Doamna Sunet de Argint), care își dispută întâietatea pentru obținerea rolului principal și, implicit, a salariului mai mare.
Inițial, opera a fost scrisă la comanda împăratului Joseph al II-lea, pentru a fi pusă în scenă la un prânz privat, în fața a 80 de invitați.
 
„Secțiunea #SEASforKIDS, inițiată în acest an în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului are succes și va deveni una dintre tradițiile verii la Constanța”, menționează Teatrul de Stat Constanța.
 
Biletele pentru toate evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate după programul următor:
LA AGENȚIA DE BILETE DIN BD. TOMIS NR. 97:  de marți până duminică - 14:00 – 21:00; luni: ÎNCHIS
LA INFOPOINT CITY PARK MALL: de miercuri până luni - 14:00 – 21:00; marți: ÎNCHIS
LA CASA DE CULTURĂ: conform programului instituției
LA SPAȚIILE DE JOC: Cu două ore înainte de spectacole
ONLINE: Mystage.ro, Bilet.ro
 
Citește și:
Spectacolul „Escu“ de Tudor Mușatescu, producţie Teatrul Stela Popescu, la Festivalul SEAS Constanţa (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii