Constanța culturală Spectacolul cu piesa „Universuri paralele” a inaugurat glorios sala studio a Teatrului de Stat Constanța (GALERIE FOTO)
Constanța culturală: Spectacolul cu piesa „Universuri paralele” a inaugurat glorios sala studio a Teatrului
14 Mar, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
3491
Marime text
- O sală nouă, pentru un teatru rămas fără scenă. Sau, cum spune francezul, „à quelque chose malheur est bon”
Seara de sâmbătă a fost pentru Constanța prilej de sărbătoare.
Orașul are o sală studio nou-nouță, recent amenajată în strada Ion Lahovary, acolo unde, până de curând, erau spațiile administrative ale Teatrului de Stat Constanța.
Directorul TSC, Erwin Șimșensohn, a dovedit că, atunci când se vrea, orice vis poate deveni realitate. Aceasta este forța unui lider, care, atunci când e confruntat cu obstacole, nu se lasă doborât, ci imaginează soluții și le pune în practică.
Așa cum restricțiile aduse de pandemie au dus la reinventarea, anul trecut, aTeatrului de Vară Soveja, tot așa, acum, când reabilitarea fostei clădiri a Teatrului „Fantasio” i-a lăsat pe actori fără scenă, conducerea TSC a găsit o excelentă ieșire din impas – crearea provizorie a unei săli studio, făurită în timp record, cu mobilizare eficientă și forțe proprii.
Și pentru a da viață scenei din noua sală a Teatrului, a fost prezentat în avanpremieră spectacolul „Universuri paralele”, de David Lindsay-Abaire, în regia lui Radu Iacoban. Scenografia a fost semnată de Tudor Prodan, muzica îi aparține Aidei Šošić, iar lighting designul lui Alexandru Bibere.
Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu premiul Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată, cu Nicole Kidman în rolul principal.
Varianta pusă în scenă la Constanța îi are ca protagoniști peMihaela Velicu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Lana Moscaliuc șiTheodor Șoptelea, cinci dintre cei mai buni actori ai talentatului colectiv de teatru condus deErwin Șimșensohn.
Spectacolul, deși are o notă tragică (este vorba de un cuplu care și-a pierdut copilul într-un accident) investighează, cu empatie și umor, modul în care durerea poate fi integrată și gestionată, felul în care oamenii se raportează la suferință și încercarea lor disperată de a-i supraviețui, lăsând furia să se transforme în acceptare și întunericul din suflet în lumină și speranță.
Premiera va avea loc pe 27 martie 2022, eveniment pe care vă recomandăm să nu-l ratați, dacă doriți să vă bucurați de un spațiu teatral nou și cochet, precum și de un spectacol de excepție, unde prestația impecabilă a actorilor confirmă forța remarcabilă a teatrului constănțean, locul său de frunte în pesajul cultural românesc.
Sursa foto galerie: Teatrul de Stat Constanța
Citește și:
Constanța culturală Retrospectiva premierelor teatrale constănțene
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii