Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Weekend verdian, la Teatrul de operă și balet „Oleg Danovski”

ro

07 May, 2022 00:00 2846 Marime text
 
  • Sâmbătă, 7 mai 2022, iubitorii de operă se vor putea delecta cu spectacolul „Bal mascat”, de Giuseppe Verdi
 
Sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va fi, sâmbătă seara, gazda uneia dintre cele mai cunoscute opere verdiene - ”Bal mascat” (”Un ballo in maschera”).

Timp de două ore și jumătate, cu două pauze între acte, spectatorii vor fi prinși în dramatica poveste a lui Riccardo, conte de Warvick și al iubitei sale, Amelia.

„Bal mascat” este o operă compusă de Giuseppe Verdi pe un libret de Antonio Somma, a cărei premieră absolută a avut loc la Teatro Apollo din Roma, pe 17 februarie 1859.

În ciuda finalului său tragic, opera are multe momente foarte reușite, de combinare armonioasă a sublimului și ironiei, o mixiune de tragism și comedie, care i-a făcut pe mulți critici de muzică de operă să o eticheteze ca „shakespeariană”.



În distribuție, îi regăsim pe soliștii Răzvan Săraru, Ionuț Pascu, Elena Rotari, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Laurențiu Severin, Leonard Bernad, Cristian Caragea, Mădălin Băldău. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia îi aparține lui Horia Popescu.

Spectacolul începe la ora 19, iar biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Teatrului, cât și online, prin intermediul platformei entertix.ro/ myticket.ro.
 
Sursa foto: tnobconstanta.ro
 
Citește și:
Concurs ZIUA de Constanța te scoate la teatru. Cum poți câștiga una dintre cele două invitații duble la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii