Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanca Catinca Hanțiu a fost desemnată cea mai bună actriță la Gala Tânărului Actor HOP

ro

01 Sep, 2024 15:19 258 Marime text
Catinca Hanțiu. Foto: galahop.uniter.ro

Ediţia a 27-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER, s-a încheiat în seara zilei de 31 august, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Tema acestei ediții aflate sub direcția artistică a regizorului Erwin Șimșensohn a fost Identitatea actorului autentic – amprenta unicității sale.
 
Concursul Galei HOP 2024 s-a desfășurat pentru al patrulea an consecutiv la Alba Iulia în zilele de 28, 29 și 30 august începând cu ora 18.00, la Teatrul de Păpuși „Prichindel”.

În zilele premergătoare concursului (25-27 august), cei 35 de actori selectați (27 artişti la secţiunea Individual şi 3 grupuri) au participat la ateliere de formare coordonate de actorul Lucian Ionescu și coregrafa Cezara Blioju la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Apoi, în zilele de concurs, au avut loc și alte întâlniri și discuții cu profesioniști din lumea teatrului, directori de teatru și regizori invitați. 
 
Constănțeanca Catinca Hanțiu a primit premiul pentru cea mai bună actriță, alături de Antonia Scutariu.
 
Catinca Hanțiu a fost prezentă în concurs cu momentul liber ales „Fata cu flori din soare”, text propriu, adaptare după „Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatania Țibuleac și „Viața ca un peron” de Octavian Paler.
 
Premiul „Ștefan Iordache”, marele premiul al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriței Cătălina Romaneț, prezentă în concurs cu momentul liber ales Liniște, după monodrama „Umami” de Teodora Savu.
 
În contextul încheierii Galei, Catinca Hanțiu a postat pe pagina ei de Facebook mesajul:
 
„final de gala hop. O experiență minuată. Felicitări tuturor! Mulțumesc!”.
 
Conform profilului ei de Facebook, Catinca Hanțiu s-a născut pe 10 octombrie 2001, în Constanța.
 
În anul 2020 a absolvit Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, iar în 2023 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii