Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cosmin Covei - baiat bun, cu intentii rele

ro

17 Feb, 2008 20:00 1977 Marime text
1203282838.jpg

Tapinarii prefera sa spuna lucrurilor pe nume, fara sa aiba nevoie de o sarbatoare, fara sa le spuna americanii cand sa iubeasca

Maratonul Anti-Valentine's Day, initiat de catre nonconformistii Tapinari, s-a incheiat la Constanta, in clubul Doors, unde s-a consumat si prima editie a turneului cu acelasi nume. Dupa ce au cantat la Brasov, Cluj si Bucuresti, a venit si randul fanilor constanteni sa raspunda prezent la intalnirea cu Cosmin Covei si Adrian Tanase, intr-un cuvant Tapinarii. Despre ce inseamna viata alaturi de Tapinarii si despre semnificatia cifrei sapte ne vorbeste jumatatea trupei - Cosmin Covei.

Care este semnificatia cifrei sapte pentru Tapinarii? Si de ce v-ati oprit la "7 pacate rascumparate"?


Fiind discul numarul sapte, in anul sapte de existenta, am zis sa facem "7 pacate", desi prima data am vrut sa facem "7 piese". Dar am zis ca nu-i frumos ca la sapte ani sa facem tot atatea piese. Sa facem mai multe! Sa facem 14! Si atunci a inceput trucul cu "rascumparate". Au intervenit apoi si niste momente de stand-up si doua scenete si s-au facut 23 de piese.

Ce pacate are Cosmin Covei?


Eu nu am decat un viciu. Femeia. Ideea e ca nu beau si nu fumez pentru ca sa-mi pastrez loc pentru acest mare viciu. Cam atat. In rest... sunt baiat bun, cu intentii rele.

S-a spus, se tot spune ca sunteti misogini. Care este adevarul?


Noi doar aratam in cateva cantece ca, in viata reala, te mai ciondanesti si incepem sa aducem in discutie acest lucru. Daca incepem sa facem haz de necaz, suntem criticati.

Cand a aparut prima data ideea unui turneu Anti-Valentine's Day?


In 2002 a fost prima editie, an in care a aparut si piesa "Suturi", care a fost considerata misogina. Daca tot au spus asa, ne-am gandit sa facem si Anti-Valentine's Day. Din fericire, multi au inteles despre ce este vorba.

Aveti multe colaborari pe noul album.


Da. Tanase are un proiect rock. Se numeste "Semne" si cativa din baietii lui au colaborat, pe discul acesta, la bas, la chitara. Mihnea Blidariu de la Luna Amara a fost foarte dragut. Trompeta lui se aude in doua piese. Mihnea e un prieten bun si il respectam mult.

Cum a inceput colaborarea cu Daniel Iancu?


Nu a fost o colaborare pe discuri. Este o prietenie sincera. Prieteniile adevarate sunt cele de care nu iti aduci aminte cum au inceput. Noua ne-a placut de el cum canta, pentru ca face parte dintr-o Gashkademie de Folk. Habar nu am cum ne-am imprietenit cu cei din Gashkademie. Le-au placut piesele noastre si noua ne-a placut ceea ce canta ei.

Care sunt preocuparile lui Cosmin Covei in afara de Tapinarii?


Eu mai fac si altceva. Am terminat regie de film si televiziune. Sunt un fel de producator de sloganuri publicitare. O sa facem si o emisiune pe o televiziune comerciala. Sub forma "Buna seara, dragi intelectuali!" vom canta, iar niste prieteni foarte buni vor face stand-up.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • andreea 28 Mar, 2010 08:40 ma nus ce sa zic