Dan Perșa împlinește 63 de ani. Munca sa a fost legată timp de zece ani de revista „Tomis”
Dan Perșa împlinește 63 de ani. Munca sa a fost legată timp de zece ani de revista „Tomis”
26 Jan, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2012
Marime text
- Dan Perșa a fost redactor-șef al revistei „Preda”
- Dan Perșa a fost și membru al Uniunii Scriitorilor din România și al ASPRO
- Scriitorul a mai avut colaborări cu: „Euphorion”, „Vatra”, „Timpul”, „România literară”, „Luceafărul”, „Ateneu”, „Calende”, „Zburătorul”, „Arca”, „Observator” (Munchen), „Biblion”, „Analele Dobrogei” (serie nouă) și „Ex Ponto”
Dan Perșa s-a născut la data de 26 ianuarie 1960, în orașul Gherla din județul Cluj.
Este prozator, poet și eseist.
Studiile superioare le-a terminat la Facultatea de Geologie – Geografie din București, secția geofizică, în anul 1985.
Cariera de geofizician a început-o la I.P.G.G. București (1985-1989), I.N.M.H. București (1989-1993), pentru ca apoi să se angajeze pe post de redactor la revista „Tomis”, unde a lucrat până în anul 2003. Din acel an și până în 2004, a lucrat la revista „Amphion”, ca secretar general de redacție. La publicația „Preda” a fost redactor șef.
Dan Perșa a fost și membru al Uniunii Scriitorilor din România și al ASPRO.
A fost distins cu următoarele premii literare: premiul special al editorului la Concursul Național de Carte, pentru romanul „Vestitorul” (Cluj-Napoca, 1997); premiul pentru debut în proză, pentru romanul „Vestitorul” al „Colocviilor tomitane” (Constanța, 1997); premiul „Bacovia” pentru proză, pentru romanul „Vestitorul” (1998).
Prima poezie i-a fost publicată în anul 1992, la revista „Tomis”.
Scriitorul a mai avut colaborări cu: „Euphorion”, „Vatra”, „Timpul”, „România literară”, „Luceafărul”, „Ateneu”, „Calende”, „Zburătorul”, „Arca”, „Observator” (Munchen), „Biblion”, „Analele Dobrogei” (serie nouă) și „Ex Ponto”.
Pe lângă romanul „Vestitorul”, Dan Perșa a mai publicat: „Epopeea celestă” (Craiova, Editura Vlad & Vlad, 1999); „Șah orb” (București, Editura Albatros, 1999); „Război ascuns” (București, Editura Albatros, 2005); „Cu ou și cu oțet” (București, Editura Cartea Românească, 2009); „Arca” (Iași, Tipografia Moldova, 2012); „Viața continuă” (București, Editura Euro Press, 2013); „Și eu am scufundat Atlantida” (Iași, Tipografia Moldova, 2016); „Înapoi la Solaris” (București, editura Meditative Arts, 2017) și „Dincolo” (București, Editura Meditative Arts, 2018).
Citește și:
#citeșteDobrogea Ex Ponto și orchestra sa epică, celebrând un sfert de veac de existență a breslei scriitoricești dobrogene
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii