Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„De Paşti. Săptămâna Patimilor“, în premieră la Teatrul de Stat Constanța

ro

03 Apr, 2017 14:54 3997 Marime text

În așteptarea celui mai mare praznic al creștinătății, Învierea Domnului, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole la premiera „De Paşti. Săptămâna Patimilor“, de August Strindberg, în regia lui Zoltan Schapira.

Avanpremiera și premiera spectacolului, precum şi o a treia reprezentație vor avea loc în acest weekend, vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 19.00.

Regizor, profesor de estetică a teatrului, dramaturg și traducător, Zoltan Schapira s-a născut la Cluj și trăiește în Suedia din 1985. De altfel, el însuși a tradus textul dramaturgului suedez Strindberg, „Paști“.

 

„Din 2001 implementează în teatru, împreună cu dr. Olivia Costea, metoda de lucru numită psihodesign, aplicată în ultimele lor creații“, se arată într-un comunicat de presă al TSC.

 
De altfel, spectacolul ce va avea premiera, în weekend, la Constanța, este rod al unei munci de echipă, Olivia Costea fiind specialistă în psihodesign, asistent de regie și realizatoarea costumelor. Asistent de scenografie este Lăcrămioara Dumitrașcu.
 

„Dr. Olivia Costea s-a născut la Ocna Mureş și trăiește din 2002 în Suedia, unde are un cabinet privat, specializat în laserterapia durerii și chirurgia pielii. Este consul onorific al României în Suedia și preşedintele asociației Cultură Fără Frontiere“, mai precizează reprezentații TSC.

 

Îndemn: „mai buni, mai înțelegători, mai iertători, mai atenți la ceilalți“!

Din distribuția spectacolului fac parte: Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Ștefan, Laura Iordan Adrian, Mihai Sorin Vasilescu și Răzvan Bănuț. Un rol special îi este rezervat actorului Dorel Vișan, care va avea o apariție video inedită, filmările pentru acest spectacol având loc la începutul lunii martie, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“.

Cu acel prilej, celebrul actor afirma că „trăim într-o lume ciudată care ne face serbezi și ne face să ne pierdem misia și religia, omenescul“, astfel încât piesa lui Strindberg este perfectă pentru  aceste timpuri, deoarece ne face să fim „mai buni, mai înțelegători, mai iertători, mai atenți la ceilalți“.


Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

„Faceți-vă rochii! Așa se venea odată la teatru, nu cu blugi rupți“
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii